Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

IZBORI

Komes: Aktualni gradonačelnik nije u stanju voditi obnovu, a pogotovo ne “zajedno”

Priopćenje kandidatkinje HDZ-a za gradonačelnicu Petrinje, Magdalene Komes

Priopćenje kandidatkinje HDZ-a za gradonačelnicu Petrinje, Magdalene Komes

Priopćenje kandidatkinje HDZ-a za gradonačelnicu Petrinje, Magdalene Komes, prenosimo u cijelosti:

“Danas je aktualni gradonačelnik u razrušenoj Petrinji počeo prikupljanje potpisa za svoju novu kandidaturu s koalicijom stranaka i porukom “Zajedno u obnovi”. Na poruku i prikupljanje potpisa moram reagirati, ne samo kao kandidatkinja ili bolje rečeno protukandidatkinja sadašnjem potpunom zastoju u obnovi Petrinje, nego i kao Petrinjka koja voli svoj grad. Petrinjske ruševine čekaju, a uglavnom čekaju da se gradonačelnik Dumbović probudi i ako ništa drugo potaknut predizbornom kampanjom, pa i s velikim zakašnjenjem pokaže barem malo energije i želje za obnovom. Međutim, od toga i dalje ništa. Čovjek koji je prepreka ozbiljnoj obnovi često se slika uz brojne volontere i donacije, ali i dalje nije u stanju jasno i transparentno poručiti gdje nam treba pomoć i kako je usmjeriti. Gradska imovina se ne obnavlja, čeka smjenu vlasti, izgubili smo puno vremena.

Može drugačije. Pokazala sam to odgovornošću i izvršavanjem svoje dužnosti ravnateljice Doma za starije i nemoćne u Petrinji. U utorak već kreću radovi na obnovi Doma, uz svu obavljenu proceduru i natječaj, brzo i transparentno. Kada bih bila na čelu grada, u Petrinji bi se tako radilo na kompletnoj gradskoj imovini, a donirana financijska sredstva bi se iskoristila za tisuće obiteljskih i poslovnih građevina kako bi dobile potrebne elaborate za uklanjanje ili preduvjete za obnovu. Umjesto toga, zastoj i kaos, nerad i netransparentnost. Brojne pravne i fizičke osobe donirale su i doniraju, pomažu, svi daju puno od sebe za obnovu Petrinje, svi osim onih koji trebaju biti pokretač gradske uprave na čelu s Darinkom Dumbovićem.

Nažalost, aktualni gradonačelnik nije u stanju voditi obnovu, a pogotovo ne “zajedno”, jer umjesto kao sugovornik Vladi i Stožeru za obnovu potresom pogođenih područja, gradonačelnika vidimo samo u ulozi politikantstva obnove. Umjesto u ulozi koordinatora između donatora i silnog broja potrebitih sugrađana, gledamo netransparentnost u podjeli donacija, građevinskog materijala s kojima bi mnogi već odavno mogli i sami dovršiti obnovu svojih domova.

Ovakvo stanje u Petrinji nikoga ne treba iznenaditi. Smijenjena sam u njegovom mandatu s mjesta predsjednice Gradskog vijeća jer sam se protivila prodaji gradske imovine. Prodano je naše Dječje odmaralište u Punatu gdje smo naše najmlađe, uz obnovu, mogli poslati na oporavak od šoka uzrokovanog potresom. Tu je projekt aglomeracije, koji se pretvorio u kaljužu umjesto u sređivanje vodoopskrbe i odvodnje. “Zajedno” s raznoraznim prigodnim partnerima gradonačelnik Dumbović je samo unazadio Petrinju. Kako od takvog čovjeka očekivati obnovu, koju ili ne zna ili ne želi pokretati.

U nedjelju 16. svibnja prilika je da napokon krenemo u bolju budućnost Petrinje. Našem ranjenom gradu treba nova energija, suradnja i transparentnost, to je ono što želim učiniti sa svojim timom. To je ono što sam dokazala radeći odgovorno svoj posao, i što želim precrtati na cijelu Petrinju.

Svima onima koji su pomagali Petrinju sve ove teške mjesece iza nas želim i ovim putem zahvaliti, ne gledajte nas kroz ovakvog gradonačelnika, on uskoro odlazi. Petrinjcima želim dati čvrste garancije, budite sigurni, moj tim i ja, u suradnji s Vladom i svima vama, može i zna kako obnoviti našu Petrinju.

 

Magdalena Komes, kandidatkinja HDZ-a za gradonačelnicu Petrinje”


Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.