Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

“Koliko vrijedi glas u Sisku? Za Kristinu Ikić Baniček 200 kn gradskog novca djeci!”

Upućen službeni dopis pravobraniteljici za djecu Helenci Pirnat Dragičević

Upućen službeni dopis pravobraniteljici za djecu Helenci Pirnat Dragičević

Priopćenje kluba zastupnika HDZ-a, HSLS-a i HKS-a u sisačkom Gradskom vijeću prenosimo u cijelosti:

“Sisački maloljetni učenici u kampanji su sadašnje gradonačelnice. U Sisku se događa bezobzirna kupovina glasova koristeći maloljetnike i lošu gospodarsku situaciju. Sisak svjedoči sumraku demokracije i bezobzirnoj borbi za ostanak na vlasti.

Sadašnja gradonačelnica odlučila je da je umjesto predstavljanja programa, predstavljanja aktivnosti i planova za razvoj i obnovu Grada Siska puno jednostavnije svoju kampanju temeljiti na podjeli gradskog novca i kupovini glasova koristeći maloljetnike. Računica gradonačelnice je jasna: 200 kn maloljetnom učeniku jednako je minimalno 2 glasa, a potencijalno će i bake i djedovi dati svoje glasove.

Klub vijećnika Hrvatske demokratske zajednice u Gradskom vijeću Grada Sisak uputio je danas službeni dopis pravobraniteljici za djecu Helenci Pirnat Dragičević kojim je moli da njezin ured zaustavi bezočno iskorištavanje malodobne djece u predizbornoj kampanji sadašnje gradonačelnice.

“Pod egidom gradskog džeparca gradonačelnica Ikić Baniček bezočno kupuje glasove Siščana. Duboko sam posramljena, duboko smo svi posramljeni, što su Siščani i grad Sisak proteklih osam godina poznati samo po podjelama djece – prema političkoj pripadnosti roditelja, prema tome tko trenira u kojem športskom klubu, a ovih je dana gradonačelnica dotaknula, ne, pomela je samo dno, koristeći sisačke osnovnoškolce i srednjoškolce u svojoj predizbornoj političkoj kampanji.

Gradonačelnica je, domišljajući se kako kupiti glasove Siščanki i Siščana svoje posljednje pokušaje prikupljanja glasova usmjerila prema njihovoj djeci. I gle čuda, baš pred lokalne izbore, u osiromašenom gradskom proračunu, pronašla je gradonačelnica sredstva za isplatu đačkog džeparca za sisačke učenike.

Kako bismo zaustavili ovu farsu kao gradski vijećnici danas smo uputili službene dopise Dječjoj pravobraniteljici za djecu s molbom da njen ured pokrene izvide i zaustavi iskorištavanje djece u predizbornoj kampanji. Također pozivamo i da se DIP, odmah nakon osnivanja, posveti ovom slučaju te osudi ovo nezakonito i uvredljivo ponašanje”, izjavila je gradska vijećnica Vesna Štengl.

“Jasno nam je da gradonačelnica Ikić Baniček, koja nije uspjela ostvariti svoje ambicije na višim razinama vlasti, nema drugi izlaz već se natjecati za još jedan mandat gradonačelnice, ali je sramotno i protivno svim načelima dobrobiti djece iskorištavati ih na bilo koji način, posebice u predizborne svrhe”, kazala je Štengl te pozvala Siščanke i Siščane da ne dozvole da ovakva osoba ima priliku bilo gdje i bilo kada upravljati bilo čime, a posebno svojevoljno diskriminirati i iskorištavati bilo koga, posebice djecu.

Klub vijećnika HDZ-a, HSLS-a, HKS-a”


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.