DSC_0234-1024x683

Povodom početka Ramazana, mjeseca posta za islamske vjernike koji počinje danas, 13. travnja, Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, održao je u ponedjeljak prijam za Hajrudina Kulašića, predsjednika Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Petrinje.

„Grad Petrinja je bio i ostao otvoren grad.  Grad Petrinja kroz svoju noviju povijest stvaranja demokratske Hrvatske je stvarao domovinu i sa nacionalnim manjinama. Zajedno smo se izborili za slobodu, za slobodu naše domovine, zajedno smo uvijek gledali na slobodu vjeroispovijesti, na slobodu riječi, na slobodu svega onoga što moramo proživljavati ovdje u lijepoj našoj domovini, u našem gradu Petrinji, gdje svaki čovjek ne smije imati uskraćene ljudske slobode, svoja prava i svoja opredjeljenja. Ramazan je jedna vrsta odricanja, čišćenja, to je obred koji se poštuje. Veliko hvala što ste nam životni partneri u našem prostoru a ovo što smo mi danas jedan kraj drugog  to je i odgovornost  prema različitim duhovnostima ali i prema zajedničkim ciljevima koje imamo,  stvaranje dobrih vrijednosti i zajednički svih onih muka koje smo prošli od Domovinskog rata, od covida, od katastrofe ove koju smo proživjeli to je ona naša misija koju mi imamo ruku pod ruku i to odrađujemo u interesu svih naših sugrađana.  Želim vam da sve ono što kroz to odricanje i čišćenje budete radili da dajete sve od sebe i da opet zajednički možemo poslije svega toga izaći kao bolji ljudi, jedni drugima pružiti ruku i zahvaliti se svima nama na tom jednom prekrasnom zajedništvu u jednoj novoj snazi gdje nema budućnosti bez zajedništva i poštivanja različitosti“, poručio je gradonačelnik Dumbović.

Hajrudin Kulašić, predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Petrinje, zahvalio se u ime svih islamskih vjernika na ovoj čestitci.

„Ta čestitka je proizašla iz našeg dosadašnjeg zajedničkog rada, uvažavanja, poštivanja. Zahvaljujem se gradonačelniku i što je našao vremena da me primi i da zaželi da ovaj naredni mjesec Ramazana svi vjernici islamske vjeroispovijesti, na samo Bošnjaci, isposte u, kako se to po bosanski kaže, hajru i blagostanju da taj mjesec dana dovedu do kraja odnosno do samog Bajrama“, istaknuo je Kulašić.

Gradonačelnik Dumbović organizirao prijam za predsjednika Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Petrinje
5.00(2 glasova)
Komentara(0)