Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Dopremljena donacija kontejnera iz Mađarske

U vrijednosti od milijun eura

U vrijednosti od milijun eura

U utorak, 20. travnja, u Lekenik je dopremljena donacija kontejnera iz Mađarske u vrijednosti od milijun eura. Riječ je o zajedničkom daru mađarskih poduzetnika na čelu s Lorincom Meszarosem te mađarske Vlade.

Tako je donirano ukupno 120 stambenih mobilnih jedinica, a tradicionalno dobri odnosi dviju susjednih zemalja očituju se i u spremnosti mađarske Vlade da obnovi Prvu osnovnu školu u Petrinji i crkvu u Žažini. Upravo je Budimpešta među prvima nakon potresa na Banovinu dopremila 56 kontejnera te hranu i robu široke potrošnje.

Uz to, neposredno nakon potresa 23 mađarske tvrtke počele su organizirano prikupljati donacije uz pomoć tamošnje humanitarne organizacije.

Ova donacija mobilnih stambenih nastambi namijenjena je stanovnicima Sisačko-moslavačke županije koji su u prosinačkom potresu ostali bez doma.

Naime, na širem području Siska priprema se postaviti stambeno kontejnersko naselje kojim će se omogućiti ljudima da borave u neposrednoj blizini svojih domova i obiteljskih obrta, odnosno poljoprivrednih gospodarstava oštećenih u nedavnom razornom potresu i naknadnim podrhtavanjima tla.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.