Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Darinko Dumbović kreće po treći mandat na čelu Petrinje

Jučer u petrinjskom parku potpisan koalicijski sporazum i najavljena kandidatura

Jučer u petrinjskom parku potpisan koalicijski sporazum i najavljena kandidatura

U petak, 9. travnja u središtu petrinjskog parka, Gradska organizacija NS – Reformisti potpisala je Koalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim lokalnim izborima za izbor vijećnika u Gradsko vijeće Grada Petrinje s višegodišnjim partnerima: HSS-om, HSU-om, Hrvatskim suverenistima te HKS-om.

Istovremeno je aktualni gradonačelnik Grada Petrinje, Darinko Dumbović, najavio svoju kandidaturu za treći mandat na mjestu gradonačelnika Grada Petrinje te predstavio kao svoju buduću zamjenicu Ivanu Kordić.

Darinko Dumbović danas na svojoj Facebook stranici:

“Dragi prijatelji,

možemo se loptati do sutra, prebacivati krivnju jedni na druge, ali bez prave želje i odlučnosti, argumenata i rješenja, nećemo daleko stići. Jučer smo predstavili koaliciju, sastavljenu na brzinu, bez dugotrajnih pregovora, nepotrebnih dugotrajnih sastanaka i filozofije. Uvjeti bili jasni, želite li se uključiti u izazove koji su pred nama i možete li pratiti tempo brzog odlučivanja, privremenih rješenja i pronalaženje kvalitetnog puta do dugoročnih razvojnih rješenja? Potvrdni odgovor je bio sve što smo tražili.

Dalje, nemamo vremena na bacanje, potrošače vremena i energije, a širitelje mržnje, negative i patetike, stavljamo sa strane. Neka se bave sami sobom i svojom subjektivnošću. Ponavljam, ne zanima me kako izgledam u javnosti, ne zanima me tko što piše i s kojom namjerom, ne zanima bilo kakav oblik populizma ili jeftinog politikantstva. Je li bilo grešaka? Je i biti će ih dok god smo živi, takvi smo. Sposobnost je umijeće prepoznati greške i ispraviti ih, a kvaliteta je ono čime se broj tih grešaka smanjuje. Ispričavam se apsolutno svima, koji su shvatili dobronamjerne riječi i želje na bilo koji drugačiji način. Ljudi dobro znaju tko sam, znaju da mi je čovjek i ljudskost bio uvijek prioritet.

Znaju se i koje teme sam nametao u sabornici, da po cijenu karijere, nisam dozvoljavao od našeg kraja napraviti odlagalište nuklearnog otpada, niti ću dozvolit da se napravi pustoš. Ako ne budem gradonačelnik, biti ću aktivist, boriti se za ove ljude, sve dok dišem i toga se oni koji su uvijek protiv svega, vjerojatno boje, jer me znaju. Imamo vremena za kvalitetna, dobronamjerna, konstruktivna, smislena, prihvatljiva i brza rješenja, za argumentiranu raspravu o idejama, za prijedloge koje će nam donijeti bolje sutra. To je moj jedini fokus.

Prvi mandat potrošili smo u pripremi projektne dokumentacije za prijave na natječaje financirane sredstvima iz EU fondova, obzirom da izvorni gradski proračun nije ostavljao prostora za ozbiljniji razvoj grada, već je bio svrha sam sebi.

U drugom mandatu stavili smo mandat na projektima za poboljšanje komunalne infrastrukture, te Intervencijskom planu, koji predstavlja pilot program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima. Pokazali smo da smo uspješno upravljali projektima koji su razvijali grad. Nažalost tih 10 tak sekundi je puno toga zaustavilo, no nećemo odustati. Upravljali smo rizikom pandemije, koji još nije prošao, nadam se da će se i za njega naći adekvatno rješenje.

U trećem mandatu stavljamo fokus na uspostavljanje višedimenzionalnog sustava, dakle upravljanje rizikom pandemije, upravljanje rješenjima za posljedice potresa i istovremeno, inovativnim razvojem Grada Petrinje. Tu nam je ključna komunikacija s građanima, koju smo i do sada imali kroz akcijski i intervencijski plan razvoja grada. Timski rad nastavljamo i nismo stali, bez obzira na okolnosti. Nemojmo zaboraviti da su i zaposleni u Gradskoj upravi dali svoj puni doprinos i angažman kako bi sve sjelo na svoje mjesto.

Upravo zato prepoznao sam gospođu Ivana Kordić i predložio ju kao kandidatkinju za zamjenicu gradonačelnika. Ona ima moje puno povjerenje, očekujem davanje i provođenje konstruktivnih prijedloga i znam da kod nje nisam pogriješio. Do sada je uspješno pratila tempo, koji joj je bio nametnut. Uvijek je argumentirano davala vlastito mišljenje i prijedloge te vjerujem da je ona osoba koja može biti ključna karika našeg tima, pogotovo u dimenziji razvoja i inovacija.

Krenimo dalje zajedno, napravimo sve što je u našoj moći kako bi smo što prije živjeli bolje i kvalitetnije.

Vaš Darinko”

 

171916108_4233197266693214_5659980161724611741_n

171325119_4233197320026542_8894075448094889256_n

171328124_4233197186693222_922358689332779431_n


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.