Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Bjelovarski model transparentnosti preslikat će se na Petrinju uz podršku HSLS-a HDZ-u

Priopćenje HSLS-a i HDZ-a grada Petrinje

Priopćenje HSLS-a i HDZ-a grada Petrinje

Priopćenje HSLS-a i HDZ-a grada Petrinje prenosimo u cijelosti:

“Dana 20.4.2021. u Bjelovaru je održan sastanak, na kojem su nazočili gđa. Magdalena Komes, gosp. Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara i predsjednik HSLS-a, te gosp. Alen Pereković, predsjednik Ogranka HSLS-a Petrinja na temu programske suradnje između GO HDZ-a Petrinja i Ogranka HSLS-a Petrinja na predstojećim lokalnim izborima u svibnju 2021. godine, te iskustva u implementaciji projekta transparentnosti gradske /javne/ uprave.

U želji ostvarivanja dobrobiti svih građana Grada Petrinje, s ciljem da naš grad funkcionira kao koherentna jedinica lokalne samouprave, te svjesni odgovornosti za budućnost i izražavajući dodatnu spremnost za nužno potrebne promjene, Ogranak HSLS-a Petrinja je iskazao punu potporu listi HDZ-a Petrinje za Gradsko vijeće Grada Petrinje, te izbornom programu HDZ-a za Petrinju za predstojeće lokalne izbore.

HDZ Petrinje u svom izbornom programu kao jednu od ključnih točaka navodi „transparentnost“ javne, odnosno gradske uprave, te kao primjer transparentnosti vidi u gradu Bjelovaru, kojemu je na čelu predsjednik HSLS-a, Dario Hrebak, zbog čega HSLS podržava program i kandidate HDZ-a u Petrinji.

Svjesni činjenice kako je gradska uprava u Petrinji na čelu s dosadašnjim gradonačelnikom jedna od najnetransparentnijih jedinica lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj, dvije stranke će temeljem ove programske potpore nastaviti suradnju tako da će gradska uprava Bjelovara nakon lokalnih izbora pomoći novoj gradskoj upravi Petrinje u stvaranju i kreiranju transparentne gradske uprave, na način kako je to učinjeno u Bjelovaru, za što je grad Bjelovar primio brojna priznanja i nagrade.

Postignutom suradnjom Petrinja može računati na svesrdnu pomoć nakon izbora u preoblikovanju i vizuri grada kao transparentne i učinkovite gradske uprave, koja će biti građanima servis i potpora u njihovim svakodnevnim potrebama i zahtjevima prema Gradu.

Nadamo se da će ova suradnja biti dodatni poticaj svim građanima Petrinje da na predstojećim izborima izaberu vlast koja im želi biti partner, koja ih želi uključiti u sve važne odluke u procesu donošenja i odlučivanja, te da Petrinja bude bolje i ljepše mjesto za život. Budući naraštaji i naša djeca neće nam oprostiti ako ne uradimo sve da naš grad, naša Petrinja ima budućnost kakvu svi mi zaslužujemo.

Transparentnost je posebno važna u trenutku kada Petrinju čeka obnova građevina narušenih u potresu, što je proces koji se jedino suradnjom, otvorenošću i jednakopravnošću može provoditi i u skoroj budućnosti i završiti, za što je HDZ Petrinje u potpunosti spreman, predvođen kandidatkinjom za gradonačelnicu, Magdalenom Komes.


Magdalena Komes, GO HDZ Petrinja

Alen Pereković, Ogranak HSLS Petrinja”


kod hrebaka 3


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.