Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Završetak radova na sustavu kanalizacije Brestača

Vrijednost uređaja za pročišćavanje je 5 milijuna kuna

Vrijednost uređaja za pročišćavanje je 5 milijuna kuna

Završetkom radova na kanalizaciji, sustavu odvodnje otpadnih voda, od naselja Brestače do Nove Subocke, započela je i završna faza poslova na uređaju za pročišćavanje.

U tijeku su strojarski radovi na dva biorotor uređaja u Novoj Subockoj. Montaža svih uređaja, prema riječima Maria Filipovića, direktora novljanskog „Vodovoda“,  završila bi sredinom godine, kada bi pročistač bio pušten u pogon i započelo kanalizacijsko priključivanje za oko 2000 stanovnika koji žive u ova dva naselja.

 

 

Nakon dobrog početka radova prije desetak godina, nekoliko godina kada su poslovi bili u mirovanju, zadnjih godina su nastavljeni i nalaze se pred stavljanje u funkciju. Gradnja ove važne infrastrukture,  kanalizacijske odvodnje Brestača  – Nova Subocka, napokon se približava kraju.

Direktor Filipović, koji je sa suradnicima i gradonačelnikom, obišao radilišta pogona pročistača, dodaje da je riječ o preko 23 kilometra kanalizacije u čega je uloženo oko 14 milijuna kuna, a da sam uređaj pročistača vrijedi 5 milijuna kuna.

– Ukupan iznos za pročistač otpadnih voda kanalizacije Brestača – Nova Subocka, osigurala je Agencija za plaćanje u poljoprivredi, tako da Grad Novska neće uložiti sredstva iz svog proračuna, naglasio je Mario Filipović, direktor „Vodovoda“.

 

 

Pristupna cesta od raskrižja sa županijskom cestom prema pročistaču za sada je nasuta kamenom tucanikom, ali će se stavljanjem uređaja u funkciju i asfaltirati.

 

VODOVOD_PROCISTAC_220321_3

VODOVOD_PROCISTAC_220321_4

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.