Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Za rad udruga građana općine Lipovljani osigurano 625 tisuća kuna

Čak 18 udruga sada može početi koristiti taj novac

Čak 18 udruga sada može početi koristiti taj novac

Nakon provedenog javnog natječaja, na kojeg su udruge mogle prijaviti svoje programe za financiranje, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, ugovore s predsjednicima udruga potpisao je u petak, 12. ožujka.

U Društvenom domu u Lipovljanima održano je zajedničko potpisivanje i podjela ugovora, a bili su pozvani svi predsjednici 18 udruga građana iz područja kulture i sporta, te predsjednik UDVDR ogranak Lipovljani i župnik lipovljanske župe.

Tako je iz proračuna za programe i redovan rad udruga građana na području općine Lipovljani u ovoj godini izdvojeno ukupno 625.500 kuna, te sada udruge mogu početi koristiti odobren novac.

U 2021. godini proračunska sredstva će, kroz financiranje i sufinanciranje, za redovan rad i ostvarenje programa djelovanja, koristiti 11 udruga u kulturi, za što im je odobreno ukupno 180 tisuća kuna. Uz to, ove godine šest sportskih udruga bit će sufinancirano u vrijednosti od 270 tisuća kuna.

Općina Lipovljani svake godine financira i radove na obnovi sakralnih objekata u župnim zajednicama. Ove godine na natječaj se javila župa sv. Josipa, kojoj je za konzervatorsko-restauratorske zahvate izdvojeno 150 tisuća kuna.

Također, svake godine financira se i rad Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – ogranak Lipovljani te je tako za tri programa tijekom ove godine odvojeno 26.500 kuna.

Načelnik Horvat kazao je kako je zapravo bilo zahtjeva za ukupno 735 tisuća kuna, no u općinskom proračunu planirano je 626.500 tisuća kuna ukupnih sredstava za udruge građana u 2021. godini.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.