Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Vrijedna donacija Varaždina i Vukovara za Glinu

10 tona stočne hrane i gotovo 50 svinja

10 tona stočne hrane i gotovo 50 svinja

Na Banovinu je pristigla vrijedna donacija od 10 tona stočne hrane iz Varaždina.

Točnije, ovu smjesu za rasplodne krmače pripremila je Veterinarska stanica Varaždin, a hrana dopremljena na obiteljsko gospodarstvo Lamza u selu Svračica namijenjena je uzgoju svinjskoga podmlatka.

U glinskom kraju OPG Lamza njeguje tradiciju poljoprivredne i stočarske proizvodnje te im je tako u subotu, 20. ožujka, i iz Vukovara pristigla donacija od gotovo 50 svinja.

Naime, Vukovarsko-srijemska županija donirala je 45 nazimica i dva nerasta koji će pridonijeti razvoju stočarstva na mnogim farmama u glinskom kraju. Donirane svinje bit će pripuštene prirodnoj oplodnji, a zatim označene i razvrstane po drugim farmama na području Gline.

Također, na farmi u Novom Selu Glinskom  uzgojit će se umatičeni rasplodni podmladak za reprodukciju i raspodijeliti na 250 obiteljskih gospodarstava.

U tijeku su pripreme za osnivanje proizvođačke organizacije u sektoru svinjogojstva na području Grada Gline i okolice.

“Organizirani nastup na tržištu i brendiranje tradicijskih suhomesnatih proizvoda doprinosi vidljivosti gospodarskoj snazi obiteljskih gospodarstava Banovine,” kazao je državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.