Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Vatrogascima DVD Novska pristigla vrijedna donacija

Od kolega vatrogasaca iz Njemačke

Vatrogasci DVD-a Novska nedavno su od kolega vatrogasaca iz Njemačke dobili itekako vrijednu donaciju.

Naime, u donaciji je stiglo 21 zaštitno vatrogasno odijelo, koje će operativni vatrogasci koristiti na terenu prilikom gašenja požara, ali i prilikom drugih nezgoda. Riječ je doista o jednoj vrlo korisnoj donaciji.

Uz to, vatrogasci DVD-a Novska nakon uređenja prostora, tako u novom dijelu Vatrogasnog doma imaju veliku salu za sastanke i okupljanja,  prostor spremnice za opremu, te sanitarni i kupaonski dio.

Predsjednik DVD-a Novska je Draško Vuković, dok je Goran Bezenšek zapovjednik, a Vedran Lazić zamjenik zapovjednika. Tajnik ovog DVD-a je Dražen Sabljić, a o opremi i prostorima DVD-a Novska brigu vodi Marijan Jakovljević, domar spremnice.

Inače, prvo vatrogasno spremište građeno je pokraj Hotela Knopp. Zemljište za gradnju darovao je Adalbert Knopp, a 2. svibnja 1887. godine upravo on osniva i Dobrovoljno vatrogasno društvo Novska.

JVP Novska profesionalna je vatrogasna postrojba osnovana prije dvije godine, a Vatrogasni dom u Osječkoj ulici, kojime se koristi, izgrađen je 1967. godine.

DVD Novska

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.