Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Novska

Uskoro završetak rekonstrukcije 4,3 kilometra županijske ceste Plesmo – Stara Subocka

Važna prometnica za mještane, ali i posjetitelje PP Lonjsko polje

Važna prometnica za mještane, ali i posjetitelje PP Lonjsko polje

Nastavljaju se radovi na rekonstrukciji kolničkog traka na županijskoj cesti ŽC 3249, odnosno Plesmo – Stara Subocka.

Inače, radovi su započeti lani u listopadu, a do sada je odrađeno proširenje cestovnog traka na oko 5 metara, posebno u zavojima, uređenje odvodnih kanala i ruba površine uz cestu te asfaltiranje proširenih dijelova.

U pitanju je oko 4,3 kilometra uređenja županijske ceste, a s prethodno završenim radovima u dužini od 2,7 kilometra kroz naselje Plesmo ukupno će se obnoviti 7 kilometara ove prometnice.

Kako je zimski period završio, tako su izvođači radova ponovno na terenu. Do kraja mjeseca trebala bi se nanijeti dva sloja asfalta, postaviti potrebna signalizacija, te bi poslovi trebali biti završeni.

Gradilište ceste prije početka završnih poslova obišli su gradonačelnik Marin Piletić, ravnatelj ŽUC-a Stipo Šapina i predstavnici izvođača.

Radove su financirali Županijska uprava za ceste i Grad Novska, a istaknuli su kako su kroz ovo partnerstvo „u protekle četiri godine mandata, ŽUC i Grad Novska rekonstruirali većinu županijskih cesta, a uz ulice i odvojke u proteklih četiri godine, rekonstruirano je i uređeno oko 15 tisuća metara prometnica na području Grada Novske“.

Županijska cesta ŽC 3249, Plesmo – Stara Subocka, važna je ne samo mještanima, već i posjetiteljima Parka prirode Lonjsko polje.

CESTA_PLESMO_150321_4-novska-1200x800

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.