Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

U SMŽ za žurno uklanjanje prijavljeno 559 objekata, sutra na redu dimnjak tzv. stare uljare u Glini

Započeto je i uklanjanje obiteljskih kuća

U Sisačko-moslavačkoj županiji za žurno je uklanjanje prijavljeno 559 objekata, a među njima je i dimnjak tzv. stare uljare u Glini s čijim se uklanjanjem počinje u subotu, kada će grad na korištenje dobiti i kontejnersko naselje s 38 stambenih i nekoliko servisnih kontejnera.

Od 559 objekata prijavljenih u Županiji za žurno uklanjanje jučer je započeto uklanjane objekata u Petrinji u Strossmayerovoj ulici te u Sisku, gdje je uklonjeno 20-ak zgrada, a počelo je i uklanjanje obiteljskih kuća.

“Sutra počinje uklanjanje objekata u Glini, među njima i dimnjaka tzv. stare uljare, koji prijeti 15-ak okolnih kuća te one upravo zbog njega imaju crvenu naljepnicu, dok same imaju uglavnom manja oštećenja”, rekao je Hini glasnogovornik Stožera Mladen Pavić.

Najavio je i da će načelnik Stožera za uklanjanje posljedica potresa, potpredsjednik Vlade Tomo Medved sutra u Glini na korištenje gradu predati kontejnersko naselje s 38 stambenih i nekoliko servisnih kontejnera.

U Županiji je za prvi, brzi pregled, ostalo još samo 58 nepregledanih kuća, a i one će biti pregledane u iduća dva dana, naveo je glasnogovornik Stožera te istaknuo i da je do sada očišćeno 36 bunara.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.