Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Revitalizacija potresom pogođenih područja

Saborski zastupnik Ivan Celjak u Hrvatskoj Kostajnici i Majuru

Saborski zastupnik Ivan Celjak u Hrvatskoj Kostajnici i Majuru

Saborski zastupnik Ivan Celjak s predstavnicima lokalne zajednice u Gradu Hrvatska Kostajnica i Općini Majur održao je sastanak na temu revitalizacije potresom pogođenih područja.

Na sastanku u Hrvatskoj Kostajnici izložene su sve dosadašnje aktivnosti koje su poduzimane u vrijeme razornih potresa, a sastanku su prisustvovali načelnik stožera civilne zaštite Milko Prpić, zamjenik Damir Atlija, predstavnica Doma zdravlja Biljana Galić Arnautović, ravnateljica GDCK Maja Böhm, predsjednik HVIDRA-e Miroslav Ivezić, predstavnici udruge mladih Invictus Nikola Račić i Marin Mikulić, te predsjednik VZP HK Nikola Govorčinović.

Stožer civilne zaštite u Hrvatskoj Kostajnici dobro je organiziran i pripremljen za elementarne nepogode, budući je ovo područje na žalost, imalo iskustva i s poplavama i s klizištima. Gradonačelnik Dalibor Bišćan izložio je saborskom zastupniku Ivanu Celjaku potrebe lokalne zajednice vezane uz rad gradskih institucija i komunalne infrastrukture te informirao o štetama na području Hrvatske Kostajnice.

U Općini Majur na čelu s Klementinom Karanović, zamjenicom Ivanom Paškvan, predsjednikom Općinskog vijeća Zdravkom Bobetkom i mještanima, u obnovljenom Vatrogasnom domu razgovaralo se o projektima koje je potrebno realizirati na području Majura i za koje im je neophodna pomoć i županije i države, a odnose se na poticanje gospodarstva i ostanak mladih.

Načelnica Karanović je iznijela i probleme s kojima se lokalna zajednica suočava vezano uz zapošljavanje mladih, poticanje poljoprivredne proizvodnje i prijave na projekte za povlačenje sredstava iz EU fondova.

Vlada Republike Hrvatske donijela je već u prva tri mjeseca mjere pomoći za oporavak gospodarstva, no za dugotrajniju društvenu i gospodarsku revitalizaciju područja Sisačko-moslavačke županije, inicijativom saborskog zastupnika Ivana Celjaka održat će se niz sastanaka s predstavnicima jedinica lokalne zajednice u cilju prikupljanja konkretnih potreba stanovništva, a koje će potom izložiti resornim ministarstvima.


foto-1

foto-6

foto-8

foto-7

foto-4


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.