Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Prijave za isplatu jednokratne novčane pomoći – Uskrsnice kutinskim umirovljenicima

Rok za dostavu podataka je 22. ožujka

Grad Kutina isplatit će uskrsnice umirovljenicima slabijeg imovinskog stanja. Jednokratna novčana pomoć bit će dodijeljena umirovljenicima u dvije kategorije. Oni koji imaju mirovine do 1000 kn dobit će 400 kuna, a oni koji imaju mirovine od 1000 – 2000 kuna dobit će 300 kn jednokratne novčane pomoći.

Umirovljenici koji su već dobili božićnice za koje su se morali prijaviti u 2019. ili 2020., ne moraju se ponovno prijavljivati za uskrsnice već će ih automatski dobiti jer su u sustavu. Oni koji nisu to pravo iskoristili do sada, a spadaju u kategoriju umirovljenika s mirovinama manjim od 2000 kn trebaju dostaviti svoje podatke. To mogu učiniti osobno u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti soba broj 3, svakim radnim danom od 8-14 h, a rok za dostavu podataka je 22. ožujka. Prijaviti ih mogu i članovi obitelji uz potrebnu dokumentaciju, moguće je to učiniti mailom, ili poslati snimljene podatke mobitelom. Potrebni dokumenti su preslika osobne iskaznice ili uvjerenje o prebivalištu, preslika odreska od isplate mirovine (ne starija od 3 mjeseca), te preslika tekućeg računa.

Uskrsnice će svima koji ostvaruju pravo biti isplaćene tijekom mjeseca ožujka na njihove tekuće račune. Sva dokumentacija nalazi se u službenim objavama na gradskoj stranici www.kutina.hr


 

Još vijesti

Copyright © 2023 Quirinus Portal Sva prava pridržana.