Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Gradonačelnik Zlatko Babić obišao kutinske OPG-ovce

Riječ je o mlađim poljoprivrednicima koji se bave ratarskom i stočarskom proizvodnjom

Riječ je o mlađim poljoprivrednicima koji se bave ratarskom i stočarskom proizvodnjom

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić u društvu suradnika posjetio je lokalne OPG-ovce.

Jedan od njih je Pero Šuvaka koji se bavi ratarskom i stočarskom proizvodnjom. Vlasnik je farme s oko 270 grla stoke, od čega 130 muznih krava, te raspolaže sa 150 hektara zemljišta.

U posljednjih nekoliko godina kao mladi poljoprivrednik koristio je potpore Grada Kutine u sveukupnom iznosu od 75 tisuća kuna. Trenutno ima šest zaposlenih djelatnika, a nada se i proširenju poslovanja.

Josip Matjačić je još jedan poljoprivrednik kojeg je gradonačelnik Babić posjetio. Matjačić se bavi ratarskom proizvodnjom, odnosno ekološkim uzgojem kamilice i industrijske konoplje na otprilike 35 hektara zemljišta.

Kroz potpore Grada Kutine u posljednje tri godine u sveukupnom iznosu osigurao je sredstva za razvoj svojeg poslovanja u vrijednosti većoj od 150 tisuća kuna. Matjačić je isto tako mlađi poljoprivrednik koji nastoji unaprijediti svoje poslovanje. Konstantno se informira i educira o posebnim propisima o uzgoju industrijske konoplje koja je u Hrvatskoj tek u začetcima.

“Ovakvim posjetima saznajem puno toga o poljoprivredi iz prve ruke, ali i promišljam na koje sve načine, osim redovnim mjerama, pomoći poljoprivrednicima u njihovom poslovanju. Naši poljoprivrednici se nalaze često u nezavidnom položaju, marljivo rade te je potrebno pronaći put za plasiranje njihovih proizvoda do naših stolova. U doba korona krize kada naši poljoprivrednici nisu mogli svoje proizvode prodavati na Gradskoj tržnici osigurali smo 115 tisuća kuna potpore za 23 poljoprivrednika. Osim toga, od 2017. godine isplaćeno je oko 4,7 milijuna kuna kroz razne mjere i potpore, a sve u cilju unaprjeđenja poljoprivrede na našem području. Svim poljoprivrednicima želim puno uspjeha, naročito da im u doba sjetvi vrijeme bude na njihovoj strani. Kupujući domaće pomažemo našim susjedima, sumještanima i sugrađanima, a sebi pribavljamo hranu vrhunske kvalitete“, poručio je gradonačelnik Babić.

Babić obišao OPGovce 2

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.