Ured za obnovu u Sisku

Kao članica Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije, državna tajnica Središnjeg državnog ured za demografiju i mlade Željka Josić obišla je objekte institucija u gradu Sisku kojima je potrebna žurna obnova.

Utvrđene su potrebe prioritetne obnove objekata u obrazovnom i bolničkom sustavu.

Državna tajnica je tako posjetila novoizgrađenu Strukovnu školu u Sisku, a čija je stara zgrada klasificirana kao neuporabljiva za održavanje nastave. U novim su prostorima učenici spomenute škole udomili učenike Gimnazije Sisak.

U razgovoru s ravnateljem Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” u Sisku, Tomislavom Dujmenovićem o obnovi te zdravstvene ustanove, državna tajnica Josić se založila za hitno realiziranje već postojećeg projekta obnove kako bi se bolnica vratila u funkciju. Naglasila je važnost te ustanove obzirom da pruža zdravstvenu skrb za sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije, a ujedno zapošljava i više od 1100 osoba.

Prilikom posjeta područnog Ureda za obnovu Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u kojem građani podnose zahtjeve za obnovu svojih oštećenih domova, u razgovoru s ljudima koji su došli podnijeti zahtjeve za obnovu izrazila je uvjerenje o brzoj obnovi njihovih domova. U razgovoru s djelatnicima Ureda uvjerila se kako je u savjetovanju građana i pomoći oko ispunjavanja zahtjeva za obnovu angažman studenata kojeg je državna tajnica Željka Josić osigurala, velik.


Drzavna tajnica i ravnatelj Sisacke bolnice

Strukovna skola u Sisku


Državna tajnica Željka Josić obišla objekte institucija u gradu Sisku kojima je potrebna žurna obnova
5.00(3 glasova)
Komentara(0)