Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Društvo Crvenog križa SMŽ svakodnevno na terenu pruža pomoć i potporu

Na potresom pogođenom području naše županije

Pomoć i potpora koje Hrvatski Crveni križ pruža od izuzetno su velikog značaja brojnim stanovnicima potresom pogođenog područja Sisačko-moslavačke županije.

Ravnateljica Društva Crvenog križa Sisačko-moslavačke županije, Maja Böhm

 

 

Društvo Crvenog križa Sisačko-moslavačke županije svakodnevno dijeli pakete hrane, vode i higijene korisnicima na terenu, posebice onima koji su teritorijalno udaljeni od Društva CK.

Također, sve osobe koje mogu doći do svog lokalnog Društva CK, svakog ponedjeljka i četvrtka tamo mogu preuzeti svoju humanitarnu pomoć. Preciznije, svaka obitelj ima pravo jednom u dva tjedna na humanitarni paket hrane, odnosno higijene. Uz to, po potrebi dijele deke, grijalice i odjeću.

 

 

Ono što im je olakšalo posao na terenu, uz djelatnike, volontere i mobilne timove, su i djelatnici javnoga rada, jer kako Böhm napominje, svako Društvo CK dobilo je na raspolaganje i određeni dio snaga djelatnika javnog rada koji ubrzavaju aktivnosti na terenu. A od velike pomoći na terenu su i psiholozi

 

 

Maja Böhm ujedno je i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Hrvatska Kostajnica, koji svakodnevno dijeli 320 kuhanih obroka na kućne adrese svojih korisnika.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.