Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Drugi konvoj pomoći u građevinskom materijalu

Gospodarska komora Županije Posavske za Banovinu

Gospodarska komora Županije Posavske za Banovinu

Primopredaju donacije od 120 tona građevinskog materijala, koju su poduzetnici iz Županije Posavske iz Bosne i Hercegovine donirali za stradale u potresu na Banovini, je u Sisku organizirala Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Sisak u suradnji s Gospodarskom komorom Županije Posavske. Riječ je o pet šlepera građevinskog materijala (cementa, termo blok opeke i crijepa), koji će biti raspodijeljeni stradalnicima na području Siska, Petrinje i Donjih Kukuruzara.

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Sisak Tihomir Babić istaknuo je kako je ovo drugi dio donacije gospodarstvenika iz Bosne i Hercegovine. „Prije dva tjedna u Petrinju je stigao prvi konvoj od osam šlepera građevinskog materijala. U korisnike ove donacije uključeni su Donji Kukuruzari u koji je, tijekom i nakon Domovinskog rata, doseljen veći broj Hrvata upravo iz Bosanske Posavine. Ovo je samo jedna od akcija pomoći Komore, koja je već na više načina pomogla stradalom stanovništvu, uz ostalo i kroz financijsku pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji, gradovima Sisku, Petrinji i Glini te pri izgradnji kontejnerskog naselja u Petrinji“, kazao je Babić prilikom dočeka humanitarnog konvoja u Sisku.

Ministar gospodarstva, rada i prostornog uređenja Županije Posavske Dragutin Živković tom je prilikom izrazio zadovoljstvo radi pomoći stradalom području. „U ovu akciju uključili su se članovi Udruge poduzetnika iz tri županijske općine, Orašje, Odžak i Domaljevac – Šamac, uz logističku potporu Gospodarske komore Županije Posavske i županijskog Ministarstva gospodarstva, rada i prostornog uređenja“, poručio je Živković te najavio nastavak pomoći, a ujedno je stanovnicima stradalog područja čestitao predstojeće uskršnje blagdane. Dužnosnicima je predao dokumente o donacijama.

U ime korisnika ove vrijedne donacije zahvalio je i sisački dogradonačelnik, ujedno i načelnik Gradskog stožera civilne zaštite Marko Krička. „Svaka je pomoć dobrodošla, a ova će, kao i sve dosadašnje, biti transparentno iskorištena. Stožer vodi strogu evidenciju o raspodjeli pomoći, pa će donatori moći dobiti i konkretne podatke s imenom i prezimenom svakog korisnika donacije“, zaključio je Krička te zahvalio Županijskoj komori Sisak na organizaciji i dopremi humanitarne pomoći.

 

hgkbih25031

hgkbih25034

hgkbih25033


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.