Dražen Pavlović Velika Ludina

Tijekom četverogodišnjeg mandata puno je napravljeno na području općine Velika Ludina, istakno je načelnik Dražen Pavlović, na jučer održanoj, vjerojatno, u ovom sazivu, posljednjoj sjednici  OV Općine Velika Ludina.

„Realizirali smo 10 projekata sufinanciranih iz EU fondova, ukupne vrijednosti 12 milijuna kuna. Kroz pripremu i provedbu u njima su sudjelovali općinski djelatnici i dužnosnici što će nam naravno biti od velike koristi i u narednom razdoblju. Svi ti projekti su provedeni, a samo za ovaj zadnji koji je i najvrjedniji, vrijedan 6,5 milijuna kuna, čekamo još povlačenje sredstava. To je dogradnja i obnova postojećeg dijela Dječjeg vrtića, a očekujemo da nam i kroz slijedećih nekoliko mjeseci bude uplaćeno i tih 4,9 milijuna kuna, odnosno oko 79% ukupne vrijednosti projekta. Ostali projekti su: Rekonstrukcija Pintarićeve ulice vrijednosti oko 560 tisuća kuna, Obnova Društvenog doma Kompator vrijednosti 200 tisuća kuna, Uređenje i zamjena krovišta u Društvenom domu Mustafina Klada vrijednosti 180 tisuća kuna, projektiranje Parka u centru Velike Ludine  vrijednosti 200 tisuća kuna,  a iz EU fondova su financirani u 100%-tnim iznosima.

Također, iz EU fondova s 85% nam je financirana izgradnja Reciklažnog dvorišta ukupne vrijednosti 2,4 milijuna kuna. Potom sa 75% na je financiran projekt rekonstrukcije Cvjetne ulice vrijednosti nešto veće od 2 milijuna kuna, uređenje Društvenog doma u Gornjoj Vlahiničkoj vrijednosti 163 tisuće kuna putem LAG-a finacirano je sa 88%, a napravili smo i WiFi4EU- besplatan internet u centru Velike Ludine vrijednosti 110 tisuća kuna, što je također financirano u 100%-tnom iznosu.“ – naglasio je načelnik.

Osim navedenih projekata proveden je i niz financiranih iz općinskog proračuna te uz pomoć ministarstava i županije.

„Riječ je o rekonstrukciji Duge ulice vrijednoj 600 tisuća kuna, uređenju Društvenog doma Mala Ludina vrijedno 87 tisuća kuna, te završetku nogostupa u Zagrebačkoj ulici vrijedno 72 tisuće kuna. Na groblju je bilo dosta radova, neki su i sad u tijeku, a ukupne su vrijednosti 1,5 milijuna kuna. Uz pomoć županije napravljene su tribine na nogometnom igralištu vrijedne 82 tisuće kuna. Napravljene su i određene obnove u Društvenom domu Velika Ludina vrijedne 60 tisuća kuna, a i sada tamo radimo.

Po završetku Reciklažnog dvorišta imali smo i određene dodatne radove vrijedne 150 tisuća kuna, izgradili smo i dječje igralište u Okolima vrijednosti 250 tisuća kuna te prilaz DVD-u Vidrenjak vrijednosti 72 tisuće kuna. Naravno, održavali smo i naše nerazvrstane ceste, a u ovom mandatu to nas je koštalo oko milijun kuna.“ – istaknuo je načelnik Dražen Pavlović zaključivši kako je ovo mandatno razdoblje bilo jako dobro iako je sam razvoj općine usporen tijekom prošle godine zbog pandemije virusa COVID-19.


 

Dražen Pavlović: “Ovo mandatno razdoblje bilo je jako dobro!”
0.00(0 glasova)
Komentara(0)