Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Dražen Pavlović: “Ovo mandatno razdoblje bilo je jako dobro!”

Realizirano deset projekata, koje je sufinancirala EU, vrijednih 120 mln kn

Tijekom četverogodišnjeg mandata puno je napravljeno na području općine Velika Ludina, istakno je načelnik Dražen Pavlović, na jučer održanoj, vjerojatno, u ovom sazivu, posljednjoj sjednici  OV Općine Velika Ludina.

„Realizirali smo 10 projekata sufinanciranih iz EU fondova, ukupne vrijednosti 12 milijuna kuna. Kroz pripremu i provedbu u njima su sudjelovali općinski djelatnici i dužnosnici što će nam naravno biti od velike koristi i u narednom razdoblju. Svi ti projekti su provedeni, a samo za ovaj zadnji koji je i najvrjedniji, vrijedan 6,5 milijuna kuna, čekamo još povlačenje sredstava. To je dogradnja i obnova postojećeg dijela Dječjeg vrtića, a očekujemo da nam i kroz slijedećih nekoliko mjeseci bude uplaćeno i tih 4,9 milijuna kuna, odnosno oko 79% ukupne vrijednosti projekta. Ostali projekti su: Rekonstrukcija Pintarićeve ulice vrijednosti oko 560 tisuća kuna, Obnova Društvenog doma Kompator vrijednosti 200 tisuća kuna, Uređenje i zamjena krovišta u Društvenom domu Mustafina Klada vrijednosti 180 tisuća kuna, projektiranje Parka u centru Velike Ludine  vrijednosti 200 tisuća kuna,  a iz EU fondova su financirani u 100%-tnim iznosima.

Također, iz EU fondova s 85% nam je financirana izgradnja Reciklažnog dvorišta ukupne vrijednosti 2,4 milijuna kuna. Potom sa 75% na je financiran projekt rekonstrukcije Cvjetne ulice vrijednosti nešto veće od 2 milijuna kuna, uređenje Društvenog doma u Gornjoj Vlahiničkoj vrijednosti 163 tisuće kuna putem LAG-a finacirano je sa 88%, a napravili smo i WiFi4EU- besplatan internet u centru Velike Ludine vrijednosti 110 tisuća kuna, što je također financirano u 100%-tnom iznosu.“ – naglasio je načelnik.

Osim navedenih projekata proveden je i niz financiranih iz općinskog proračuna te uz pomoć ministarstava i županije.

„Riječ je o rekonstrukciji Duge ulice vrijednoj 600 tisuća kuna, uređenju Društvenog doma Mala Ludina vrijedno 87 tisuća kuna, te završetku nogostupa u Zagrebačkoj ulici vrijedno 72 tisuće kuna. Na groblju je bilo dosta radova, neki su i sad u tijeku, a ukupne su vrijednosti 1,5 milijuna kuna. Uz pomoć županije napravljene su tribine na nogometnom igralištu vrijedne 82 tisuće kuna. Napravljene su i određene obnove u Društvenom domu Velika Ludina vrijedne 60 tisuća kuna, a i sada tamo radimo.

Po završetku Reciklažnog dvorišta imali smo i određene dodatne radove vrijedne 150 tisuća kuna, izgradili smo i dječje igralište u Okolima vrijednosti 250 tisuća kuna te prilaz DVD-u Vidrenjak vrijednosti 72 tisuće kuna. Naravno, održavali smo i naše nerazvrstane ceste, a u ovom mandatu to nas je koštalo oko milijun kuna.“ – istaknuo je načelnik Dražen Pavlović zaključivši kako je ovo mandatno razdoblje bilo jako dobro iako je sam razvoj općine usporen tijekom prošle godine zbog pandemije virusa COVID-19.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.