Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

51 biračko mjesto u SMŽ stradalo u potresu

U Sisku, Petrinji, Donjim Kukuruzarima i Majuru

U Sisku, Petrinji, Donjim Kukuruzarima i Majuru

Mnoga su biračka mjesta na području Sisačko-moslavačke županije stradala u razornom potresu krajem prošle godine.

Preciznije, 51 biračko mjesto u Sisku, Petrinji, Donjim Kukuruzarima i Majuru nije uporabljivo te se za njih moraju naći zamjenske lokacije. Utvrđeno je to u ponedjeljak, 1. ožujka, u Petrinji na sastanku Stožera za otklanjanje posljedica potresa i Državnog izbornog povjerenstva.

Na sastanku u vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” dogovorena je bliska suradnja članova Stožera i Državnog izbornog povjerenstva (DIP) u osiguravanju organizacijsko-tehničkih pretpostavki za provedbu svibanjskih lokalnih izbora na potresom pogođenom području.

Zbog bitnih oštećenja zgrada u gradovima Sisku i Petrinji do svibanjskih izbora moraju se pronaći zamjenska sjedišta za Županijsko izborno povjerenstvo i gradska izborna povjerenstva.

I u općinama Donji Kukuruzari i Majur moraju se naći nove lokacije za biračka mjesta budući da su postojeća sjedišta biračkih mjesta stradala u razornom potresu.

Na sastanku su sudjelovali potpredsjednik Vlade RH i čelnik Stožera Tomo Medved, potpredsjednik Vlade RH i Stožera Boris Milošević te predsjednik DIP-a Đuro Sessa, a zaključeno je da se do kraja ožujka riješe sva pitanja organizacijsko-tehničke naravi kako bi se na području pogođenom potresom uredno proveli lokalni izbori.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.