Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

U potresu ostao bez kafića, ali sugrađanima nudi besplatnu “kavu za van”

Prekrasna gesta jednog Petrinjca

Prekrasna gesta jednog Petrinjca

Nakon što je od ponedjeljka odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite o ublažavanju epidemioloških mjera kafićima diljem Hrvatske dozvoljena prodaja kave za van, jedan petrinjski ugostitelj odlučio je oraspoložiti svoje sugrađane ovim vrućim napitkom, i to – besplatno!

Naime, Željko Starčević je vlasnik kavane Concord u Nazorovoj ulici koja je također stradala u razornom potresu koji je pogodio grad Petrinju. On je želio kroz ovaj tjedan barem na tren Petrinjcima uljepšati mali dio dana nesebičnom gestom – besplatnom kavom koju dijeli svaki dan od 12 do 16 sati na prostoru uz autobusno stajalište u Nazorovoj ulici, simbolično, baš preko puta svog razrušenog kafića.

„Pošto je Stožer odlukom u ponedjeljak dozvolio da kafići mogu raditi kavu za van, ja sam imao lokal ovdje preko puta, i onda smo mi improvizirali ovaj šank i postavili aparat za kavu. Dijelimo našim sugrađanima i svim dobrim ljudima, tko god želi, može popiti kavu ovdje kod nas besplatno“, rekao je Starčević.

Svojim dolaskom jučer, 17. veljače, podršku ovoj ideji dao je i gradonačelnik Grada Petrinje, Darinko Dumbović.

„Grad Petrinja želi jednostavno dati poruku da svi moramo imati dodatnu pozitivnu energiju kako bi ustvari sakupili u sebi ogromne mehanizme opstanka. Kontejnersko naselje je ključ cijele priče da bi čovjek ovdje ostao živjeti, međutim kontejnersko naselje je ključ i priče da bi ovdje ljudi trebali ostati raditi. Maloprije smo završili jedan sastanak sa poduzetnicima koji su zainteresirani za najmanje 100 kontejnera što znači da daju poruku. Na Sajmištu trenutno ima 80 kontejnera za ljude koji su ostali bez svojih domova i bit će preko sto kontejnera za same poduzetnike, bit će to jedno malo kontejnersko naselje gdje imamo smještene i građane i poduzetnike. Grad je ovdje živio s tim poduzetnicima, grad je ovdje imao poduzetnički sadržaj i to sad samo privremeno premještamo na naše Sajmište“, kazao je ovom prigodom Dumbović.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.