Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

U sisačkoj Općoj bolnici trenutno se koriste samo tri zgrade

Zgrada fizikalne terapije “Jodno” ima zelenu oznaku

Zgrada fizikalne terapije "Jodno" ima zelenu oznaku

U Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić trenutno se mogu koristiti samo tri zgrade: ginekologija, kirurgija i hemodijaliza. Središnji paviljon je u izgradnji i još nema uporabnu dozvolu. U bolnici su, uz građevine, stradali namještaj te medicinska, telekomunikacijska i informatička oprema.

Ukupna se šteta u ovom trenutku još ne može procijeniti, ali budući je riječ o jedinoj bolnici u Sisačko-moslavačkoj županiji, nužna joj je hitna obnova. U tijeku je izrada elaborata za ocjene postojećeg stanja građevinske konstrukcije i tek nakon toga bit će poznato što napraviti sa zgradama koje imaju žutu, a što s onima koje imaju crvenu naljepnicu, kojih je najviše. U tijeku je završetak obrtničkih radova na odjelu Oftalmologije.

 

obilazak_bolnice0009

 

Bolnica djelomično funkcionira i prima pacijente: „Prostor je vrlo oskudan, koristimo prostor u zgradi ginekologije i prizemlju kirurgije, tako da pojedine ambulante rade i prije i poslijepodne. Ono s čim smo krenuli je rad svih specijalističkih ambulanti, iako ne u punom kapacitetu, no nadam se da će se broj pregleda povećati”, kaže ravnatelj dr. Tomislav Dujmenović.

Zgrada bolnice u Petrinji trenutno ima žutu naljepnicu, no u kontejnerima ispred kuhinje radi pulmološka i internistička ambulanta, a u predjelu gdje se nalazi kuhinja je veliki prostor koji je pretvoren u Pulmološki odjel, dvije sobe s 12 kreveta, tako da i Petrinja na određeni način funkcionira.Što se tiče zgrade Fizikalne terapije, odnosno Jodnog, ona je dobila zelenu naljepnicu i radi punim kapacitetom, dok zgrada dermatologije čeka daljnju sanaciju.

Prije nekoliko dana, zajedno s ravnateljem, dr. Tomislavom Dujmenovićem, župan Ivo Žinić obišao je Opću bolnicu „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, kao i odjel pulmologije u Petrinji, te izdvojeni odjel sisačke bolnice odjel za fizikalnu medicinu i dermatologiju.

 

obilazak_bolnice0012

obilazak_bolnice0005

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.