Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

U Kutini održana početna konferencija projekta “Turizmom razvijamo područje”

Moslavina – mala, mirna destinacija

Moslavina - mala, mirna destinacija

Održan je sastanak o međuteritorijalnom projektu suradnje pod nazivom „Turizmom razvijamo područje“ kojem su nazočili gradonačelnik grada Kutine Zlatko Babić, direktorica Turističke zajednice grada Kutine Ivana Grdić i voditeljica LAG-a Moslavina Anica Lenart.

Projekt provodi šest partnera, kontinentalnih LAG-ova, u kojem je LAG „Moslavina“ glavni partner, a provedbom aktivnosti nastojat će se izdvojiti i definirati najvažnije turističke atrakcije područja LAG-ova partnera, osmisliti način njihove promocije, te potaknuti lokalne dionike na sudjelovanje u promociji i prezentaciji područja u cilju što bolje marketinške komunikacije usmjerene prema potencijalnim posjetiteljima. Planirano vrijeme trajanja projekta je od rujna 2020. do lipnja 2022. godine, a ukupan iznos projekta iznosi 1,221,500,00 kn.

U Kutini je održana početna konferencija projekta i prva radionica, od planiranih tri, vezana uz izradu brand strategije Moslavine. Cilj radionica je prijenos znanja i vještina predstavnicima partnerskih LAG-ova o strateškoj valorizaciji komparativnih prednosti lokalnog područja na rastućem tržištu ruralno-kontinentalnog turizma. Izgradnjom identiteta jača se prepoznatljivost područja i turističke ponude te se u konačnici podiže kvaliteta života svih stanovnika tog područja. Brend strategija Moslavine prati inicijativu projektnog udruživanja turističkih zajednica regije. LAG Moslavina, u suradnji s lokalnim jedinicama i turističkim zajednicama želi stvoriti regionalnu turističku ponudu koja će objedinjavati sve što ima predznak moslavačko u jedinstvenu i prepoznatljivu turističku destinaciju.

“Sve je izglednije da dolazi vrijeme kada će postati popularne baš male mirne destinacije, poput Moslavine. Pandemija koronavirusa na neki je način pripomogla potražnji za ruralnim i prirodnim područjima koja kriju veliki potencijal, s obzirom da pružaju mogućnost uživanja u prirodi i svježem zraku te omogućuju lakše poštivanje propisanih mjera. Sada je prava prilika za promociju i daljnji razvoj, te pripremanje projekata za mogućnost investicija. Brojke će sigurno rasti, javljati će se nove ideje, no za konkretne pomake nužna je podrška jedinica lokalne samouprave, isto tako i državnih institucija, koje moraju planirati sredstva za podizanje kvalitete i razvoj turističkih proizvoda na kontinentu, a Grad Kutina daje punu podršku projektima poput ovog”, rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

 

IMG-36f8a87d61138918b9b79cd9c89f6263-V

IMG-73c92083653b611db31cf906355ba2e0-V

DCIM101MEDIADJI_0356.JPG


 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.