Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Stigli stambeni kontejneri za dvije popovačke obitelji pogođene potresom

Kuće su neuporabljive

Kuće su neuporabljive

Posljedice razornog potresa osjetile su i dvije obitelji s područja Popovače. Na njihovim je objektima nastala ogromna šteta te oni više nisu sigurni za upotrebu. Stoga su im 19. veljače dostavljeni stambeni kontejneri.

„Nakon što je pregledom statičara utvrđeno kako su njihove kuće neuporabljive, Grad Popovača odmah je nadležnom Stožeru civilne zaštite uputio zahtjev za nabavku stambenih kontejnera budući da Grad trenutno ne raspolaže nekretninama u svom vlasništvu u kojima bi im osigurao adekvatan smještaj. Pored kontejnera Hrvatskog Caritasa koji su danas preko Stožera iz baze Lekenik isporučeni na dvije lokacije u Popovači, jedan kontejner dostavljen je prije 15-ak dana i obitelji u Gornjoj Gračenici tako da je svim građanima koji su najviše pogođeni potresom osiguran privremeni smještaj“, navodi Josip Mišković, gradonačelnik Popovače.

Također, kako stambeni objekt jedne od tih obitelji nije moguće sanirati, već su pokrenuti koraci za pripremu projektne dokumentacije za izgradnju nove kuće i osiguranja komunalnih priključaka tog objekta. Gradonačelnik Mišković je kazao kako je riječ o inicijativu koju je pokrenuo Grad Popovača, a koju je potom podržalo nekoliko udruga građana te privatnih donatora.

Uz to, Mišković se zahvalio svima koji su se na bilo koji način angažirali oko pomoći sugrađanima koji su značajnije pogođeni potresom.

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.