Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Projekt “Ljubav na djelu” Caritasa sisačke biskupije

Dodatna izvaninstitucionalna socijalna usluga

Dodatna izvaninstitucionalna socijalna usluga

U proteklih šest mjeseci Caritas Sisačke biskupije provodio je projekt „Ljubav na djelu“ u okviru dodjele bespovratnih sredstava Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a sklopu Natječaja za dodjelu jednokratnih financijskih podrški za 2020. godinu.

Uz pomoć dodijeljenih sredstava od 50.000,00 kuna Caritas Sisačke biskupije uspio je razviti dodatnu izvaninstitucionalnu socijalnu uslugu svakodnevnog dostavljanja obroka kroz 6 mjeseci za 20 osoba koje žive u siromaštvu s područja grada Siska i okolnih ruralnih mjesta. Među ciljanim korisnicima ova usluga je objeručke i sa zahvalnošću prihvaćena kao izvanredan oblik skrbi za one koji nisu u mogućnosti sami nabaviti namirnice za pripremu obroka, sami pripremiti obrok ili pak doći do pučke kuhinje. Korisnici kojima su se dostavljali obroci su starije i nemoćne osobe te osobe u nepovoljnom položaju koje žive u siromaštvu.

Iskustvo provedbe ovog projekta pokazalo je da je ova usluga itekako potrebna te ima puno onih koji su zbog siromaštva i nemoći u nepovoljnijem položaju i potrebna im je ovakva vrsta skrbi kako bi zadovoljili svoje osnovne životne potrebe. Osim same dostave, hrane projektom je bila obuhvaćena i usluga pružanja podrške kroz razgovor i druženje kako bismo i na taj način poboljšali kvalitetu života i njihovu socijalnu uključenost.

Podršku kroz razgovor i druženje pružalo je kroz proteklih šest mjeseci deset Caritasovih volontera koji su volontirali najmanje 3 sata tjedno. Ponukani pozitivnim iskustvom s terena Caritas će prema svojim mogućnostima nastaviti s uslugom dostave hrane za najsiromašnije sugrađane, a isto tako su se uslugom podrške kroz razgovor i druženje razvila nova prijateljstva pa će se i posjeti barem djelomično nastaviti.


LjubavNaDjeluCaritas (1)

LjubavNaDjeluCaritas (2)


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.