HVZ-vatrogasne snage prije odlaska na teren

Zbog hladnog vremena i povećane opasnosti od izbijanja požara vatrogasci će pojačati ophodnje po kontejnerskim naseljima na potresom pogođenim područjima Sisačko-moslavačke županije, posebno u općinama Majur i Donji Kukuruzari te u Glini, Sisku, Petrinji i Hrvatskoj Kostajnici.

Kako je u ponedjeljak, 15. veljače, priopćeno iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ), naputak i upozorenje vatrogascima da osiguraju pojačane ophodnje po svim kontejnerskim naseljima, izrekao je glavni vatrogasni zapovjednik.

Vatrogasne ophodnje po potrebi pomažu u  opskrbi ugroženog stanovništva hranom i potrepštinama. Također upozoravaju na opasnosti od izbijanja požara, poglavito kod korištenja električnih grijalica.

Vatrogasci su i dalje angažirani u otklanjanju posljedica potresa na području Sisačko-moslavačke županije, ističu iz HVZ-a.

Do sada je na potresom pogođenim područjima županije, od 28. prosinca 2020. do 14. veljače na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa kumulativno sudjelovalo 11345 vatrogasaca sa 3115 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 12354 intervencija.

Pojačani nadzor vatrogasaca u svim kontejnerskim naseljima u SMŽ
0.00(0 glasova)

Autor HINA

Komentara(0)