Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Održana sjednica Općinskog vijeća Velike Ludine

Izrada VIII. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja općine

Održana je sjednica Općinskog vijeća Općine Velika Ludina na kojoj je jednoglasno prihvaćeno niz značajnih odluka. Jedna od njih je i Izrada VIII. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općina Velika Ludina

Cilj je razvoj konkurentnog i održivog gospodarstva, poboljšanje kvalitete javnih usluga, uvođenje novih naprednih tehnologija, očuvanje i zaštita okoliša; a kao ciljevi izrade utvrđivanje projekata, mjera i aktivnosti kojima će se osigurati ostvarenje tih programskih polazišta. Odlukom je navedeno da će se u izradi Plana razmotriti mogućnosti proširenja i/ili smanjenja građevinskih područja te izmjene Odredbi za provođenje u cilju pojednostavljenja uvjeta gradnje u građevinskim područjima i gradnje građevina koje se mogu graditi izvan građevinskih područja.

Načelnik Dražen Pavlović


 

Pavlović podsjeća kako je ova općina energetski najjača općina u široj okolici


 

Podsjetimo krajem 2019. godine u rad je puštena i Kompresorska stanica smještena u središnjem dijelu hrvatskog plinskog transportnog sustava u Velikoj Ludinia i omogućava transport plina iz pravca Hrvatske u Mađarsku preko postojeće interkonekcije s Mađarskom.


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.