Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

HCK do sada prikupio više od 9000 zahtjeva za isplatu novčane pomoći

Zahtjevi se primaju do 19. veljače

Zahtjevi se primaju do 19. veljače

Hrvatski Crveni križ do sada je prikupio više od 9000 zahtjeva za isplatu novčane pomoći te poziva sve građane s potresom pogođenog područja, a čija nekretnina je oštećena potresom da ispune zahtjev do 19. veljače.Hrvatski Crveni križ svakodnevno je prisutan na potresom pogođenom području te pomaže pogođenom stanovništvu. Također, i dalje se prikuplja materijalna pomoć za stradalo stanovništvo prema kojoj se Hrvatski Crveni križ odnosi odgovorno, profesionalno i savjesno te je redovito donira ljudima u potrebi. S obzirom da je riječ o iznimno zahtjevnoj situaciji i da će pomoć biti potrebna duže razdoblje definirani su načini podjele pomoći stanovništvu s ciljem maksimalne efikasnosti, a oni će se provoditi u sljedećim intervalima:

PAKETI HRANE – svakog ponedjeljka i četvrtka od 10 h do 15h
• HIGIJENA – prvi i treći tjedan u mjesecu, utorkom i petkom od 10h do 15h
• VODA – u mjestima koja nemaju zdravstvenu ispravnu vodu svaki dan od 10h do 15h, u ostalim mjestima voda je dio paketa s hranom

Imajući na umu specifične situacije, pomoć će svakako biti pružena ako to bude potrebno i izvan navedenih termina.

Do sada je podijeljeno više od 745 tona hrane, više od 144 tone higijenskih potrepština, više od 60 tona odjeće, 2735 grijalica, 2817 deka, 115 agregata, više od 6000 paketa dječje hrane i opreme te više od 800 paketa za životinje uz svu ostalu humanitarnu pomoć. Svi oni koji su nakon potresa otišli u druge hrvatske gradove mogu se javiti najbližem društvu Crvenoga križa kako bi dobili humanitarnu pomoć. Hrvatski Crveni križ do sada je pružio gotovo 9000 usluga psihosocijalne podrške te ju svakodnevno nastavlja pružati i dalje.


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.