Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Grad Popovača nastavlja s demografskom mjerom pomoći za novorođenu djecu

Zahtjev se podnosi najkasnije u roku od 30 dana od rođenja djeteta

Temeljem Odluke gradonačelnika Josipa Miškovića, a sukladno planiranim sredstvima za javne potrebe u socijalnoj skrbi u 2021. godini, Grad Popovača će i tijekom ove godine građanima s ovog područja za prvo novorođeno dijete isplaćivati pomoć u iznosu od 2.000 kuna, a za svako sljedeće po 1.000 kuna više.

Pravo na novčanu pomoć za dijete rođeno u periodu od 01.01.2021.-31.12.2021.g. može ostvariti i koristiti jedan od roditelja ili posvojitelja djeteta koji ima prebivalište na području Grada Popovače i to neprekidno najmanje dvije godine prije rođenja djeteta za koje traži novčanu pomoć te koji je  državljanin Republike Hrvatske.

Za slučaj da jedan od roditelja nema prebivalište na području Grada Popovače, roditelj koji podnosi zahtjev treba podnijeti dokaz da drugi roditelj nije ostvario pravo na naknadu za novorođeno dijete u svojem mjestu prebivališta.

Zahtjev za ostvarivanje prava na dodjelu novčane pomoći roditelj podnosi Upravnom odjelu za proračun i opću upravu na posebnom obrascu koji je dostupan na mrežnoj stranici  grada www.popovaca.hr.

Podnositelj je zahtjev dužan podnijeti u roku od 30 dana od dana rođenja djeteta. Isplata sredstava za novorođenu djecu vršit će se jednokratno u roku od 30 dana od dana podnošenja zahtjeva na tekući račun roditelja.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.