Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Besplatno cijepljenje i liječenje životinja na potresom pogođenim područjima

Vrijedi do kraja 2021. godine!

Ilustracija

Ministarstvo poljoprivrede, u skladu s Naredbom o mjerama zaštite životinja od zaraznih i nametničkih bolesti i njihovom financiranju za 2021. godinu (Narodne novine br. 2/21 i 4/21) donijelo je mjeru prema kojoj će do kraja 2021. godine za vlasnike koji imaju prebivalište i boravište na potresom stradalim područjima financirati cijepljenje svih goveda, konja, ovaca i koza protiv bedrenice, sve peradi protiv newcastleske bolesti, te svih pasa protiv bjesnoće, uz označavanje mikročipom, evidenciju upisa u Lysacan i izdavanje putovnice za kućnog ljubimca.

Također iz državnog proračuna financirati će se  do 31. ožujka 2021. godine i liječenje životinja i to za:

– velike životinje –nužni kirurški i porodiljski zahvati, ultrazvučna dijagnostika graviditeta, klinički pregledi i liječenje životinja

– kućne ljubimce – nužni kirurški i dermatološki zahvati, klinički pregledi i liječenje životinja.

Također, putem projekta koji je pokrenulo sklonište za životinje Prijatelji iz Čakovca, vlasnici pasa i mačaka iz potresom pogođenih područja mogu besplatno kastrirati svoje životinje, u dogovoru s Veterinarskom stanicom u Sisku. Termin kastracije potrebno je prethodno dogovoriti pozivom na broj 099 4800 640, na koji se mogu javiti i svi koji žele poboljšati uvjete držanja životinja, dobiti kućicu za psa ili ga preudomiti ako nemaju uvjete za skrb.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.