ivo žinić hdz

Na inicijativu predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u srijedu je u poslijepodnevnim satima održan sastanak užeg Predsjedništva stranke oko nejasnoća u vezi s imovinom i stambenim zbrinjavanjem predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije Ive Žinića.

Žinić je obaviješten je o zaključcima vodstva stranke, priopćeno je iz HDZ-a.

Slijedom toga, Ivo Žinić podnio je u četvrtak, 21. siječnja 2021. ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije te neće biti kandidat za župana na lokalnim izborima u svibnju, priopćili su iz HDZ-a.

Nakon  obavljenih konzultacija predsjednika stranke Andreja Plenkovića i užeg Predsjedništva s izabranim potpredsjednicima ŽO HDZ-a Sisačko-moslavačke županije, Predsjedništvo HDZ-a predložilo je da umjesto  Žinića, sisačko-moslavačku organizaciju HDZ-a do održavanja izbora za novog predsjednika županijske organizacije, vodi predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Sisak, član ŽO HDZ-a SMŽ i saborski zastupnik Ivan Celjak. Odluku o vršitelju dužnosti predsjednika ŽO donijet će na svojoj sjednici novoizabrani Županijski odbor HDZ-a SMŽ.


 

Žinićeva ostavka na mjesto predsjednika ŽO HDZ-a, neće biti ni kandidat za župana na predstojećim izborima
5.00(1 glas)
Komentara(0)