policija

Slijedom kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ koju Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske provodi od 2007. godine, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2020. godine, građani su dragovoljno predali niže navedene količine oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava:

Vatreno oružje

Kategorija “A“
– Automatsko – 37 kom
– Rasprskavajuće – 279 kom (ručne bombe – 88, mine – 4, ostalo – 187)

Kategorija “B“
– Dugo i kratko vatreno oružje – 33 kom (repetirajuće – 21, poluautomatsko – 5, pištolji i revolveri – 7)

Kategorije “C“ i “D“ – 7 kom

Streljivo – 15.921 kom
– za dugo oružje – 14.293 kom
– za kratko oružje – 1628 kom

Eksplozivi – 6,3 kilograma

Važno je napomenuti da su građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje dužni takvo oružje prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja.

Također je važno naglasiti da građani ubojita sredstva koja žele predati ne donose osobno u prostorije policije, kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome osobno ili putem telefona obavijeste policiju na broj 192 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu ili dogovoreno mjesto i oružje preuzeti.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Za sve dodatne informacije o ovoj kampanji, odnosno o dragovoljnoj predaji oružja, građani se mogu svakodnevno informirati putem posebne besplatne telefonske linije na broj 0800 88 92.


 

Rezultati kampanje „Manje oružja, manje tragedija“
0.00(0 glasova)
Komentara(0)