Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Krenule potpore za očuvanje radnih mjesta: Simora besplatno pomaže u prijavi

Hrvatski zavod za zapošljavanje je početkom siječnja objavio mjeru kojom želi očuvati radna mjesta kod poslodavaca kojima je zbog posebnih okolnosti uvjetovanih virusom COVID-19 i posljedicama katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije, narušena gospodarska aktivnost. Visina naknade po zaposleniku je do 4.000,00 kuna, a predaja zahtjeva kreće od 25. siječnja.

Želji za očuvanjem radnih mjesta uključuje se i Razvojna agencija SIMORA d.o.o. koja će besplatno pripremati zahtjeve poslodavcima kako bi ostvarili navedenu potporu.

Svako radno mjesto koje je ugroženo katastrofalnim potresom koji je zahvatio našu županiju na ovaj način će kroz siječanj i veljaču biti obuhvaćeno iznosom do 4.000,00 kuna. Nadamo se da će i ovaj vid potpore koji država daje kroz Zavod biti maksimalno iskorišten od strane poslodavaca. Mi im svoje usluge nećemo naplatit“, izjavio je direktor sisačko-moslavačke agencije SI-MO-RA d.o.o. Mario Čelan.

Država će tako kroz Zavod za zapošljavanje investirati više od 500 milijuna kuna, ne samo kroz ovu već i kroz druge mjere koje se provode kako bi se očuvala radna mjesta, te kako bi tvrtke kraj krize dočekale spremne i konkurentne.

Više na linku:

https://mjera-orm.hzz.hr/potpora-za-ocuvanje-radnih-mjesta-sijecanj-veljaca/


Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.