Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Premijer Plenković posjetio distribucijski centar Caritasa

Sortirano i podijeljeno oko 100 šlepera pomoći za potresom nastradale stanovnike

Sortirano i podijeljeno oko 100 šlepera pomoći za potresom nastradale stanovnike

U sklopu obilaska potresom stradalih područja, premijer Andrej Plenković posjetio je u utorak, 5. siječnja distribucijski centar Caritasa Sisačke biskupije i tom prigodom susreo se sa sisačkim biskupom Vladom Košićem. Premijera su dočekali i brojni volonteri na čelu s ravnateljicom Caritasa Kristinom Radić, te koordinatorima centra s. Smiljom Čirko i kancelarom Jankom Lulićem.

Biskup i ravnateljica Caritasa upoznali su gosta kako je više od tisuću volontera tijekom proteklih nekoliko dana sortiralo i podijelilo oko 100 šlepera pomoći za potresom nastradale stanovnike. Osim što osiguravaju prehrambene i higijenske potrepštine, zahvaljujući volonterima s terena, Caritas zadobiva vrijedne informacije i o ostalim potrebnim stvarima te ih sukladno tome pokušava pribaviti i dostaviti u najkraćem mogućem roku. Ove informacije posebno su bitne za hitnu sanaciju oštećenih kuća. Također, u razgovoru biskup je podsjetio na brojne teško stradale sakralne objekte na kojima će se šteta tek sada početi zbrajati istaknuvši katedralu Uzvišenja sv. Križa i crkvu sv. Marije Magdalene u Selima.

Sami volonteri premijera su upoznali i s načinom rada unutar centra te distribucijom pomoći, a pokazali su mu i brojne poruke zahvale koje dobivaju. Na kraju, poklonili su mu maleni reljef Djevice Marije, a on je ohrabrio djelatnike i volontere Caritasa te im zahvalio na svemu što čine za stradale stanovnike ovoga kraja.

Prije ovog susreta premijer je u pratnji katedralnog župnika preč. Marka Karače pogledao u potresu teško stradalu sisačku katedralu.


_MG_0774

_MG_0725

_MG_0715

_MG_0643

_MG_0613


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.