Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Politika

Most Sisak: Dosta je HDZ-ovog i SDP-ovog prepucavanja na račun građana Siska

“Svi koji se bave politikom trebali bi se ugledati na ljude na terenu”

"Svi koji se bave politikom trebali bi se ugledati na ljude na terenu"

Priopćenje sisačkog Most-a prenosimo u cijelosti:

“Vlada je poslala u proceduru Zakon o obnovi nakon potresa u Sisačko – moslavačkoj županiji prema kojem će se sa 100% financirati obnova oštećenih objekata u Petrinji i Glini, ali ne i u Sisku za koji je predloženo da građani sudjeluju sa 20% sufinanciranja.

Svima nama koji živimo u Sisku jasno je da je to potpuno promašeno i da smo po tko zna koji puta ostavljeni da se sami borimo za sebe. Mi u Mostu smatramo da je Vlada takvu odluku mogla donijeti jedino zbog dva moguća razloga.

Prvi razlog je taj da Vlada uopće nije svjesna stvarnog gospodarskog stanja u gradu Sisku i cijeloj Sisačkoj – moslavačkoj županiji pa mogu ovakvo nešto predlagati.

Drugi razlog, koji nam se čini realniji, je da je ovakav prijedlog zakona zapravo dio političkih igara i obračuna HDZ-a i SDP-a preko leđa građana i da je sve to dio predizborne kampanje. Zato i gledamo svakodnevne prepirke gradonačelnice Siska i HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Celjaka.

Gradonačelnica koja i sama podiže kredite u ime grada, optužuje župana da je zadužio Županiju i brine se kako će on platiti svoj dio? Gradonačelnica koja određuje koja djeca smiju trenirati, a koja ne, poziva na jedinstvo i brzinu u obnovi? Gradonačelnica koja šalje učenike u školu dok još traju potresi govori o učinkovitosti stožera?

S druge strane, HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Celjak važno izjavljuje da će se on, eto, izboriti da grad Sisak proglase područjem od posebne državne skrbi. Velika mu hvala! Pa tko nas je tu doveo?

Tko je većinu od posljednjih 30 godina bio na vlasti u Sisku i većini županije? Tko se smijao s jumbo plakata i vikao da ne da Rafineriju? Tko je usred pandemije bančio i slavio ne obazirući se na propise koje su sami propisali? Tko je uostalom, u saboru, kao saborski zastupnik, glasao protiv Mostovog amandmana za dovršetka izgradnje autoceste prema Sisku? I tko će sad, odvažno i odgovorno, podnijeti amandman na ovaj prijedlog zakona i tražiti da se makne 20% financiranja, što će mu se, naravno, usvojiti? Zna se, Celjak i HDZ! 

Zbog svega navedenog i dosadašnjeg iskustva strahujemo za budućnost našeg grada i županije. Vladajući se prepucavaju preko naših leđa i ne zanima ih da je stanje na terenu još uvijek loše, da je već trebalo krenuti s rušenjem i čišćenjem. Brine nas što još uvijek ima ljudi koji nema odgovarajući smještaj, a gledamo svaki dan kontejnere koji stoje u Lekeniku. Koga oni čekaju? 

Zato smo i poslali ovo priopćenje jer smatramo da nije vrijeme za prozirne političke igre. Svi koji se bave politikom trebali bi se ugledati na ljude na terenu. Vrijeme je da se i političari kao i oni ujedine u obnovi i borbi za naše građane. Poučeni iskustvima iz prošlosti, to će nam biti najbolji način da nastavimo normalno živjeti.”

Rajko Delić, koordinator Mosta za Grad Sisak


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.