Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Kino klub Sisak prikuplja materijale za dokumentarac o potresu

Pozivaju se svi da pridonesu stvaranju ovog projekta slanjem svojih uradaka

Pozivaju se svi da pridonesu stvaranju ovog projekta slanjem svojih uradaka

Kino klub Sisak počinje sa snimanjem dokumentarnog filma koji će prikazati trenutke potresa i stanje nakon potresa na području Siska, Petrinje i okolnih sela, pa poziva sve da pridonesu stvaranju projekta slanjem svojih uradaka.

“Iako je Klub stradao u potresu i  mnogo je opreme uništeno, kao i domovi naših kinoklubaša, našu ekipu to nije spriječilo da dokumentira i arhivira snimke i fotografije koje su nastale nakon prvog i drugog potresa. Upravo je iz toga i proizašla ideja o snimanju dokumentarca s temom potresa na našem području”, poručuju iz sisačkog Kino kluba.

Nadaju se da ih materijalna šteta neće omesti u stvaranju dokumentarnog filma te da će svojim djelovanjem, kao i do sada, pridonijeti kulturi filma u Hrvatskoj.

Hrvatski audiovizualni centar izvijestio je da dio ekipe iz Kluba već aktivno snima i prikuplja materijale za dokumentarni film diljem Sisačko-moslavačke županije, a od ovoga su im se tjedna priključili i ostali filmaši.

Svoje materijale, fotografije i snimke, zainteresirani mogu poslati na mail: kino.klub.sisak2013@gmail.com, a uz materijale, s prijavom je potrebno poslati i tekst privole za njihovo korištenje i emitiranje.

Članovi Kino kluba Sisak prikupljaju i sredstva za obnovu domova članova i nadomještanje opreme te renovaciju prostora Kino kluba, u okviru humanitarne akcije koja se provodi uz potporu Hrvatskog filmskog saveza.

Pomoć se šalje na Kino klub Sisak, OIB: 69952113613, matija@kks.hr odnosno na žiro račun HR972500009110143050.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.