Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Izgradnja vrtića u Kutini kapitalna investicija vrijedna 23 milijuna kn

Vijećnici su potvrdili i kreditna zaduženja za još četiri investicije

Vijećnici su potvrdili i kreditna zaduženja za još četiri investicije

Gradsko vijeće Kutine, na prvoj ovogodišnjoj sjednici, jednoglasno je potvrdilo odluku o planu rada za ovu godinu kojega je predložio predsjednik Gradskog vijeća Davor Kljakić.

Konsenzus je postignut kod izglasavanja kreditnog zaduženja za izgradnju novog dječjeg vrtića kod OŠ Z. Franka što je kapitalna investicija Grada Kutine vrijedna 23 mln kn. Vijećnici su kreditno zaduženje od 10,3 mln kn na rok od 10 godina podržali jednoglasno. Gradonačelnik Zlatko Babić ističe kako će vrtić biti moderan, energetski visoko učinkovit sa svim popratnim sadržajima, a bit će i novih zapošljavanja. Ispoštovat će se pedagoški standardi, te riješiti problemi s jaslicama koji su se sukcesivno rješavali u okolnim objektima radi smanjenja liste čekanja.

Vijećnici su potvrdili i kreditna zaduženja za još četiri investicije među kojima su Zvonimirova ulica, Ulica Ravnice, mrtvačnica Ilova i most na trgu preko Kutinice. Grad će se zadužiti za 14,9 mln kn na rok otplate od 10 godina, uz jednake uvjete kao i za Dječji vrtić.

„Dokumentacija je bila složena, riješeni su imovinsko pravni odnosi, što puno puta nije lako i sve je pripremljeno za te investicije. Zaduženja nisu prekomjerna i o tome vodimo brigu. Kredit se ne diže za likvidnost nego za stvaranje novih vrijednosti. Grad ima novca na računu i može podmiriti i izvanredne troškove ukoliko do njih dođe“, rekao je gradonačelnik.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.