Ovih dana vratit ćemo se malo u 1981., točnije u rujan spomenute godine. Upravo tada snimljen je kultni album ‘Heroj ulice’ Prljavog kazališta. Tadašnji treći studijski album Kazališta obilježio je istoimeni hit, a sve se odvijalo u Ferger studiju u gradu Fjugesta, u Švedskoj.

Izostanak dotadašnjeg vokala Davorina Bogovića, ali i činjenica da je Jasenko Houra otpjevao osam pjesama, među kojima su kako spomenuti ‘Heroj ulice’, tako i ‘Amerika’, ‘Sve gradske bitange’, ‘Lupam glavom u radio’ ili ‘Široke ulice’, obilježili su ovaj album.

Materijal koji se našao na albumu nastao je godinu dana ranije, 1980., osim nekolicine pjesama koje su nastale pod utjecajem svjetskih glazbenika kao što su Bruce Springsteen i Phil Collins za vrijeme samog snimanja.

Svakako valja istaknuti kako je ovo album koji pripada vrhuncima domaćeg rocka, a koji je uz prethodna dva albuma Prljavo Kazalište pozicionirao kao najkomercijalniji novi band domaće rock scene.

Tadašnji sastav banda činili su Jasenko Houra, Ninoslav Hrastek, Marijan Brkić, te Tihomir Fileš.

Suzy/Hit Records donose vam reizdanje albuma Prljavog kazališta ‘Heroj ulice’ sa kompletno digitalno remasteriranim snimkama pjesama. Svoj primjerak albuma ‘Heroj ulice’, potražite online na www.hitmusicbox.comPrljavo Kazalište – Heroj Ulice (CD) (hitmusicbox.com)


Četrdeset godina od snimanje i izdavanja kultnog albuma ‘Heroj ulice’ Prljavog kazališta!
5.00(2 glasova)
Komentara(0)