Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Za nekoliko dana počinje drive-in usluga testiranja u Petrinji

Uskoro i u Sisku, Popovači i Kutini

Uskoro i u Sisku, Popovači i Kutini

Petrinja je danas dobila drive-in uslugu testiranja na koronavirus. U Hanžekovoj ulici u dvorištu Učilišta Kotva postavljen je kontejner zajedno sa šatorom. Testiranja će početi kroz nekoliko dana. U jutarnjim satima od 8:30 do 10:30h će se uzimati brisevi, a građani će rezultate testiranja dobiti e-mailom. Ovo je najbolji način testiranja kaže ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije dr.Inoslav Brkić, jer djelatnik uzima bris od građana koji pri tom ne izlazi iz svog automobila, odnosno, nije u kontaktu :

„Drago mi je da je to tu i da možemo reći da u Petrinji doprinosimo nešto novo. Možemo reći da je to možda i najbolji drive-in kad ga komparirate s ostalim takvim punktovima u Hrvatskoj. Mislim da je to izvrsna stvar za ovaj naš mali grad i ono što je veoma važno za zdravstvenu sigurnost ljudi, za dostupnost pretraga jer sve te pretrage trebaju biti opće dostupne.“

Uskoro će ova usluga biti omogućema i građanima Siska, Popovače i Kutine, potvrdio je dr. Inoslav Brkić. Posebno je ova usluga značajna za Sisak i Petrinju, jer se u ovim gradovima nalazi i laboratorij,istaknuo je  dr. Inoslav Brkić.

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.