Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

“Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja”

Uskoro gradnja Kampusa gaming industrije vrijednog 62 milijuna eura

Uskoro gradnja Kampusa gaming industrije vrijednog 62 milijuna eura

Projekt „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora PISMO-Novska“ dio je inicijative Sisačko-moslavačke županije kojom se županija nastoji pozicionirati kao središte gaming industrije u Hrvatskoj, najbrže rastuće industrije na svijetu. Projekt je započeo 2017. godine i bio je zamišljen kroz pet koraka koji bi se polako razvijali, međutim interes je bio velik i projekt je prepoznat ne samo u Hrvatskoj već i izvan granica Hrvatske.

Danas, Poduzetnički inkubator PISMO se sastoji od dvije zgrade, 26 funkcionalnih jedinica, opremljene najmodernijom tehnologijom, što uključuje: VR opremu, glazbeni studio, video studio, konferencijsku dvoranu, motion capture studio, 3D printer, multimedijski prostor i još mnogo toga.

U njemu posluje trideset i osam tvrtki s oko pedesetak zaposlenih, a to i je bio jedan od ciljeva, privući mlade gamere i start-up poduzetnike iz čitave zemlje. Nakon gradnje gaming inkubatora koji je oživio Novsku, Sisačko-moslavačka županija i Razvojna agencija SI-MO-RA kreću u nastavak projekta – gradnju Kampusa gaming industrije vrijednog preko 62 milijuna eura, koji je proglašen i Strateškim projektom Republike Hrvatske.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.