Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

“Spašavanje” Željka Gašparovića najbolja fotografija u kategoriji “o radu žurnih službi”

Najbolje ocijenjene fotografije sudjeluju i na međunarodnom natječaju

Najbolje ocijenjene fotografije sudjeluju i na međunarodnom natječaju

Završen je IPA (International Police Association) foto natječaj koji se organizira u čast i u spomen na preminulog člana IPA, Marijana Pribilovića – Pribija, djelatnika PU Sisačko-moslavačke, dragovoljca i invalida Domovinskog rata te člana Foto kluba „Petrinja“.

Pristigle fotografije pregledao je stručni žiri prema kategorijama, 1. tematska kategorija, policija, vatrogastvo, HGSS, i 2. „slobodna tema“,  te su proglasili najbolje fotografije.

U tematskoj kategoriji „o radu žurnih službi“ žiri je najboljom proglasio fotografiju Željka Gašparovića, fotoreportera iz Novske. Fotografija „Spašavanje“ snimljena je na nasipu uz rijeku Savu, za vrijeme velike poplave, prilikom nošenja mještanina kojemu je trebala pomoć. U spašavanju pored djelatnika Hitne pomoći sudjelovali su i pripadnici HGSS-a Stanice Novska.

Za fotografski rad Gašparović je do sada dobio niz priznanja, dobitnik je „Zlatnog objektiva“ za fotonovinarstvo, a Hrvatsko novinarsko društvo dodijelilo mu je i „Zlatno pero“. Bio je dopisnik više dnevnih novina, sada surađuje s portalom Novska.IN i Novljanskim vjesnikom.

Fotografije koje je snimio kao branitelj na bojišnicama po Hrvatskoj tijekom Domovinskog rata čine jedan od najznačajnijih opusa iz tog vremena.

Najbolje ocijenjene i pobjedničke fotografije sudjeluju i na Natječaju koji provodi Svjetska organizacija IPA na „INTERNATIONAL PHOTOGRAPHY COMPETITION“ koji organizira SOCIO – CULTURAL COMMISSION IPA.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.