Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Popovački gradski vijećnici prihvatili proračun za 2021. godinu, iznosit će gotovo 70 milijuna kn

Proračun nisu podržali vijećnici HDZ-a

Proračun nisu podržali vijećnici HDZ-a

Popovački gradski vijećnici sa 10 glasova ZA i 4 PROTIV na 42. sjednici Gradskog vijeća usvojili su proračun za 2021. godinu u ukupnom iznosu od gotovo 70 milijuna kuna. Kako je istaknuo gradonačelnik Josip Mišković, realni proračun iznosi oko 50 milijuna kuna, dok su ostala sredstva predviđena zbog planiranih prijava projekata na natječaje za sufinanciranje iz europskih i nacionalnih fondova.

 

 

Iako su u raspravi aktivno sudjelovali, proračun nisu podržali vijećnici HDZ-a, uz objašnjenje kako u kreiranju istoga nisu mogli sudjelovati. Više je rekao Vladimir Vuksan, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a:

 

 

Gradonačelnik Josip Mišković istaknuo je kako je prije nekoliko dana kontaktirao predsjednika vijeća, a pritom mu je rekao i da bez obzira politički razlaz, želi čuti i prijedloge HDZ-a, te da s ciljem boljitka za sve građane Grada Popovače, njegova vrata otvorena su i vijećnicima HDZ-a. Očekivao je da će tim putem doći do određene suradnje, ali se ništa nije dogodilo.

Rizo Mešić (SDP) istaknuo je kako ova stranka od početka mandata ovoga vijeća ne politizira te su i ove godine sudjelovali u kreiranju proračuna. Iako im nisu uvaženi svi prijedlozi, proračun su podržali s obzirom na to da shvaćaju ozbiljnost situacije i smanjenje prihoda.

 

 

Gradonačelnik Josip Mišković zahvalio je vijećnicima na potpori i podržavanju proračuna dodavši kako bi mu bilo drago da se ovaj mandat gradskoga vijeća završi u dogovoru i suradnji.


 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.