Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

“Etnografski zapisi po Moslavini i širem zavičaju” prof. Slavice Moslavac

Zlatko Babić: “Ovo je bogatstvo koje ima Moslavina”

Zlatko Babić: "Ovo je bogatstvo koje ima Moslavina"

U Muzeju Moslavine Kutina na konferenciji za novinare predstavljena je knjiga „Etnografski zapisi po Moslavini i širem zavičaju“, autorice Slavice Moslavac.Riječ je o kapitalnom djelu kojim povjesničarka i etnologinja, voditeljica Etnografskog odsjeka Muzeja Moslavine Slavica Moslavac obilježava 40. godina rada i odlazak u zasluženu mirovinu.

Životno djelo autorice predstavila je ravnateljica Muzeja Jasmina Uroda Kutlić.

 

 

 Jasmina Uroda Kutlić, ravnateljica Muzeja Moslavine, uz čestitku i zahvalu Slavici Moslavac naglasila je kako ovo djelo ostaje u nasljeđe budućim naraštajima za nastavak istraživanja i očuvanja narodnog blaga kojeg je Slavica očuvala i promovirala.

Svoje viđenje ove monografije napisalo je pet recenzenata: dr. sc. Tvrtko Zebec, Božica Brkan, prof., Josip Forjan, prof., Ivica Ivanković, prof. i Tatjana Brlek, prof., istaknula je autorica Slavica Moslavac.

 

 

rekla je autorica Slavica Moslavac dodavši kako će i dalje raditi na očuvanju i promociji narodne i tradicijske baštine Moslavine i šireg zavičaja. Slavici Moslavac čestitao je i zahvalio i gradonačelnik grada Kutine Zlatko Babić.

 

 

Monografija sadržava 336 stranica, brojne fotografije, karte, crteže, vinjete, notne zapise pjesama i kola te može biti vrijedan dar zaljubljenicima u narodnu baštinu.

 

20201130_13413020201130_13184420201130_131719

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.