Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Socijalno obrazovanje u pokretu – još jedan novi projekt Udruge IKS iz Petrinje

345 osoba iz organizacija i institucija iz 9 zemalja

345 osoba iz organizacija i institucija iz 9 zemalja

Erasmus + sufinancira novi projekt Udruge IKS pod nazivom ‘Socijalno obrazovanje u pokretu’ u koji je ova petrinjska udruga ušla u partnerstvu s jednim poljskim sveučilištem. Vrijednost projekta je 403.000 eura, od čega Udruga IKS dobiva nešto više od 22.000 eura, a u njemu sudjeluje ukupno 345 osoba iz organizacija i institucija iz 9 zemalja – Češke, Francuske, Italije, Poljske, Portugala, Rumunjske, Turske, Ujedinjenog Kraljevstva i Hrvatske. Projekt je započeo u rujnu ove godine, a trajat će sve do kolovoza 2023. godine, a više o njegovim ciljevima rekla je Gordana Paton iz petrinjske Udruge IKS.

 

 

Najvažniji dio projekta je zapravo stvaranje dobrih alata i za profesore na fakultetima i za studente, a koji bi služili za mobilno učenje.

 

 

Planira se suradnja s fakultetima na području Sisačko – moslavačke županije, ali i na nacionalnoj razini.

 

 

Trenutno suradnici iz navedenih zemalja koji su uključeni u ovaj projekt redovito održavaju online sastanke i izlažu svoje ideje o alatima koji bi se mogli koristiti u mobilnom učenju i podučavanju, a u planu je i izdavanje publikacije i u papirnatom i u online izdanju o tome te će biti snimljena i online radionica koju će moći pogledati svi zainteresirani.

 

 

Iz Udruge IKS pozivaju sve fakultete i studente kojima se ovaj projekt čini zanimljiv ili imaju dobru ideju koja bi se u njega uklopila da im se jave na email iks@udrugaiks.hr .

Udruga IKS surađuje dugi niz godina s brojnim fakultetima u Hrvatskoj i inozemstvu u obliku raznih modela suradnje, primarno kroz angažman studenata koji odrađuju praksu u zajednici. U ovom procesu fakultetski mentori, zajedno s Udrugom IKS, izrađuju programe učenja za studente kroz koje studenti praktikanti stječu zadane kompetencije u okviru njihovog studija kroz praktičan rad na terenu. Ovaj oblik rada priprema studente za društveni život i rad te doprinosi zajednici u radu s korisnicima i poboljšanju kvalitete njihovog života.

Projekt ‘Socijalno obrazovanje u pokretu’ ili ‘SoMovED – Social Education on the Move’  ima za cilj razviti, implementirati i širiti inovacije u obliku MODELA MOBILNOG SOCIJALNOG OBRAZOVANJA (MmsED) u visokom obrazovanju. Njegov je atribut organiziranje nastavnog procesa u pokretu, izvan sveučilišnih zidova, uz sudjelovanje dionika izvan akademske zajednice (građana, predstavnika institucija i organizacija, aktivista, ljudi kojima prijeti marginalizacija).

 

Somoved3

 

Erasmus+

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.