Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Sisačko-moslavačka županija kao središte gaming industrije i regionalni centar visokih tehnologija

Kampus gaming industrije u Novskoj prepoznat kao strateški projekt Republike Hrvatske

Projekt „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora PISMO-Novska“ dobio je nagradu za najbolji EU projekt u 2020. godini.

Župan Ivo Žinić

 

 

Dio je inicijative Sisačko-moslavačke županije kojom se županija nastoji pozicionirati kao središte gaming industrije u Hrvatskoj, najbrže rastuće industrije na svijetu. Projekt je započeo 2017. godine i bio je zamišljen kroz pet koraka koji bi se polako razvijali, međutim interes je bio velik i projekt je prepoznat ne samo u Hrvatskoj već i van granica zemlje.

 

 

Danas se Poduzetnički inkubator PISMO sastoji od dvije zgrade, 26 funkcionalnih jedinica koje su opremljene najmodernijom tehnologijom, što uključuje: VR opremu, glazbeni studio, video studio, konferencijsku dvoranu, motion capture studio, 3D printer, multimedijski prostor i još mnogo toga. U njemu posluje trideset i osam tvrtki s oko pedeset zaposlenih, a to i je bio jedan od ciljeva, privući mlade gamere i start-up poduzetnike iz čitave zemlje.

 

 

U istom smjeru razvoja kreće se i u ostatku županije, naglasio je župan

 

 

Osim Regionalnog centra kompetencija za solarnu tehnologiju, svemirsku tehnologiju i robotiku u Sisku, župan je naveo još nekoliko centara visokih tehnologija na kojima se radi na glinskom području

 

 

Dobivena nagrada za najbolji EU projekt od velike je važnosti za Sisačko-moslavačku županiju i potvrda nastojanja da naša županija postane središte najbrže rastuće industrije u svijetu  – gaming industrije.

 

Nagrada pismo

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.