Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Niz kvalitetnih projekata SMŽ u cilju zadržavanja mladih

U Kampusu gaming industrije u Novskoj predviđen studij za inženjere gaming industrije

U Sisačko-moslavačkoj županiji provodi se niz kvalitetnih projekata kako bi se mlade ljude potaknulo na ostanak na ovom području, te privuklo druge na doseljavanje. To se čini, između ostalog, i ulaganjem u obrazovni sustav. Sve osnovne i srednje škole kojima je osnivač Sisačko-moslavačka županija, škole su povećanog obrazovnog standarda, a radi se i na proširenju ponude studija u našoj županiji.

Župan sisačko-moslavački, Ivo Žinić

 

 

U Sisku je u planu izgradnja Regionalnog centra kompetencija za solarnu tehnologiju, svemirsku tehnologiju i robotiku, a  Tehnička škola Sisak je naš Regionalni centar kompetencija za sektor elektrotehnike i računalstva

 

 

Moramo spomenuti i Poduzetnički inkubator PISMO Novska koji je privukao mlade ljude iz cijele Hrvatske i inozemstva. Trenutno je tamo pokrenuto 38 start-upova što određuje smjer kojim županija želi ići. Projekt „Stvaranje poticajnog poduzetničkog okruženja u Sisačko-moslavačkoj županiji osnivanjem poduzetničkog inkubatora PISMO-Novska“ dobio je prestižnu nagradu za najbolji EU projekt u 2020 godini.

Novi projekt „težak“ čak 500 mln kuna je Kampus gaming industrije koji je prepoznat kao strateški projekt Republike Hrvatske.

 

 

Napravljeni su veliki koraci kako bi Sisačko-moslavačka županija istupila kao središte najbrže rastuće industrije u svijetu – gaming industrije, kao regionalni centar visokih tehnologija i županija visokih školskih standarda što su dobri motivi za ostanak mladih.

 

 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.