Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Kesteni za malu Domsku kestenijadu

“Cilj ove akcije je pokazati korisnicima Doma kako mislimo na njih u ovim vremenima epidemije korona virusa”

"Cilj ove akcije je pokazati korisnicima Doma kako mislimo na njih u ovim vremenima epidemije korona virusa"

Korisnici Doma za starije i nemoćne osobe u Sisku zbog nepovoljne epidemiološke situacije ovih mjeseci vrijeme provode unutar zgrade Doma, čuvajući pri tom svoje zdravlje. Ipak, zaposlenici Doma nastoje im nadomjestiti vanjske aktivnosti koje su im trenutno nedostupne, no najviše im nedostaju članovi obitelji. Ta komunikacija olakšana je putem video veze koja se ostvaruje tabletom koji je Domu iz vlastitih sredstava kupio tadašnji zamjenik župana Ivan Celjak.

Dobra suradnja se nastavila dalje, te je tako ovaj put Ivan Celjak kao saborski zastupnik za sve korisnike Doma osigurao isporuku kestena, a koje će zaposlenici Doma sa ravnateljicom Ružicom Čakširan ispeći u okviru male Domske kestenijade.

Da ne bi bila tek obična podjela kestena, Ivan Celjak osmislio je i prigodne omote u koje će se pakirati kesteni. Naime, svaki omot  sadrži po jednu personaliziranu poruku, a neke na duhovit način opisuju zrelu dob. Time se stvara još jedna sisačka pozitivna priča.

Sisački saborski zastupnik Ivan Celjak istaknuo je kako je cilj ove akcije pokazati korisnicima Doma kako mislimo na njih u ovim vremenima epidemije korona virusa. Ivan Pavao II rekao je da je starost pravo vrijeme za konačno ispunjenje ljudskog života i zadobivanje mudrosti srca.

Osobe treće životne dobi zaslužuju našu brigu, našu empatiju i iziskuju odgovarajuću skrb. Upravo stoga ova se suradnja nastavlja i nastavit će se u budućnosti.

 

20201109_083819

image4

20201109_104751


 

 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.