Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Župan Ivo Žinić u samoizolaciji

Od bolesti Covid-19 oboljelo je troje djelatnika županijske Uprave

Dvotjedna izolacija određena je u nedjelju, 04.listopada sisačko-moslavačkom županu Ivi Žiniću, potvrdio nam je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije dr. Inoslav Brkić. Naime, kod troje djelatnika županijske Uprave utvrđena je zaraza koronavirusom, a svim njihovim kontaktima s radnog mjesta, pa tako i županu Ivi Žiniću određena je mjera samoizolacije. Epidemiolozi i drugi djelatnici Zavoda za javno zdravstvo SMŽ intenzivno rade s ciljem utvrđivanja svih kontakata i sprečavanja širenja zaraze. Dr. Inoslav Brkić još je jednom ponovio kako su se građani previše opustili, ne pridržavaju se preporučenih epidemioloških mjera, te i dalje organiziraju obiteljska ili prijateljska okupljanja.

Kako nam je potvrdio župan Ivo Žinić, tijekom dana svi uredi u zgradi sjedišta  Županije u Sisku bit će dezinficirani.

Podsjetimo, zamjenik župana Roman Rosavec, ujedno i načelnik Stožera CZ SMŽ od četvrtka je u samoizolaciji (nije pozitivan na SARS COV-2), jer je nazočio promociji knjige u Gornjoj Jelenskoj(Grad Popovača), a upravo s tog događaja utvrđen je najveći broj zaraženih na području naše županije od početka epidemije u ožujku.

Od početka epidemije, ako govorimo o čelnim ljudima jedinica lokalne i regionalne samouprave, u samoizolaciji je bio gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović (kao bliski kontakt zaražene osobe), gradonačelnik Novske Marin Piletić prebolio je Covid-19 , gradonačelnik Kutine Zlatko Babić od petka je u samoizolaciji, a testiranjem je potvrđeno da je obolio od bolesti Covid-19, u samoizolaciji su, jer postoji mogućnost da su bili u kontaktu sa zaraženim osobama, gradonačelnik Popovače Josip Mišković i zamjenik župana dr. sc. Roman Rosavec.


 

 

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.