Klapa_sv-Juraj

Pjesma “Dalmacijo lipo ti je ime” Tomislava Mrduljaša dobila je spot. U ovim jesenskim danima klapa Sv. Juraj Hrvatske ratne mornarice završila je snimanje spota za pjesmu “Dalmacijo lipo ti je ime”.

Tako je pjesma Tomislava Mrduljaša, koji potpisuje glazbu i tekst, dobila novu klapsku obradu. Autori su glazbenog aranžmana Hrvoje Domazet i pokojni Remi Kazinoti, a za vokalni klapski dio pobrinuo se Tonći Ćićerić.

Spot je djelo poznatog redatelja Hrvoja Svaline. Iza kamere je bio Zvonimir Ramić, a 3D animaciju napravio je Mario Čuljak.

Kadrovi su snimljeni u Trogiru u ateljeu Gena, na otoku Olibu i na trajektu Jadrolinije “Vladimir Nazor”. Klapi su se u spotu pridružili gospodin Boris Burić Gena, glumac Ljubo Zečević i gospođica Josipa Rakuša.

Marko Bralić, frontmen klape, opisao je kako je došlo do ove obrade:

Nakon što smo pjesmu uz pratnju Orkestra HRM-a izveli na autorskoj večeri Tomislava Mrduljaša pod nazivom „Zovem prijatelje moje“ u Lisinskom 17. veljače 2020., dogodila se iznimno pozitiva atmosfera i pozitivan dojam kako kod publike u dvorani, tako i kod brojnih kolega i samog autora. Zato smo odlučili ovu iznimno emotivnu pjesmu i studijski snimiti, u novom klapskom aranžmanu.  

Veliko hvala našima dragim prijateljima Borisu Buriću Geni, Ljubi Zečeviću i Josipi Rakuša koji su pomogli u snimanju i realizaciji spota!

Spotom za pjesmu “Dalmacijo lipo ti je ime” mornarička klapa ujedno najavljuje novi studijski album koji bi pod nazivom “Ploviti se mora”, u izdanju diskografske kuće Scardona, trebao biti predstavljen početkom 2021. godine, kada klapa obilježava velikih 20 godina svojeg osnivanja i rada!

 


 

[VIDEO] U novom spotu klapa Sv. Juraj HRM opjevala Dalmaciju
5.00(1 glas)
Komentara(0)