Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

[VIDEO] Upoznajte Centar za zaštitu životinja i prirode Key iz Strušca pokraj Popovače

Postoji od 2015. godine

Postoji od 2015. godine

Stružec pokraj Popovače dom je Centru za zaštitu životinja i prirode Key, u kojem se nalaze brojne životinje, prvenstveno kunići, kokoši i patke, ali također i napušteni psi i mačke. Radi se o centru koji je utočište za životinje koje se inače iskorištavaju za dobivanje jaja, mesa i sličnih proizvoda, a uz ovo kroz brojne radionice promovira veganski način života. Više o ovom jedinstvenom centru na području Sisačko – moslavačke županije rekla je Mariana Vidmar, predsjednica.

 

 

Samo neke od radionica i akcija koje se organiziraju kroz ovaj centar su vegansko kuhanje, branje samoniklog bilja, pravilno ponašanje prema životinjama, čišćenje okoliša i slično.

 

 

Centar je sudjelovao na Festivalu piva i Kupskim noćima u Sisku i to ponudom veganske hrane, a evo kakav je interes za ovakav način prehrane:

 

 

Želite li se i vi pridružiti Centru za zaštitu životinje i prirode Key, Mariana Vidmar poručuje kako to možete učiniti:

 

 

U centru djeluje između 50 i 60 volontera, ovisno od akcije do akcije koje se provode, a financiraju se isključivo vlastitim sredstvima i donacijama građana budući se radi o neprofitnoj organizaciji. Osim novčanih donacija dobrodošle su i donacije u hrani za životinje. Također, pomoći im se može i udomljavanjem pasa i mačaka koji su u njihovoj skrbi, a sve informacije o samom centru kao i o životinjama o kojima se brinu možete pronaći na njihovom Facebook i Instagram profilu.

Centar za zaštitu životinja i prirode ‘Key’

IBAN HR54 2390 0011 1009 5656 2 (Hrvatska poštanska banka)

Jedna od akcija koju je ovaj centar nedavno organizirao bila je u suradnji s Ekološkom udrugom Kupa – Vurot u kojoj su zajedno čistili korito rijeke Kupe u Sisku, o čemu više možete pogledati u videu:

 

 

key1

 

Key2

 

key8

 

Key3

 

key6

 

Key4

 

key9

 

key7

 

key10

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.